Ce onoare pentru Alex Cicâldău în primul sezon la Galatasaray! În ce echipă a fost nominalizat românul

Ștefănescu Dragoș / 13.10.2021, 14:24
Ce onoare pentru Alex Cicâldău în primul sezon la Galatasaray! În ce echipă a fost nominalizat românul

Alexandru Cicâldău a devenit într-un timp scurt unul dintre fotbaliștii importanți de la Galatasaray Istanbul. Mijlocașul român a fost inclus în echipa ideală a campionatului Turciei, demonstrând valoarea sa incontestabilă.

Alexandru Cicâldău face furori în primul sezon la Galatasaray

Alexandru Cicâldău a fost transferat în această vară de Galatasaray Istanbul. Vicecampioana Turciei a plătit celor de la CS Universitatea Craiova suma de 6,5 milioane de euro. Mijlocașul român a semnat un contract pe cinci ani cu echipa Cim Bom.

Tehnicianul Fatih Terim i-a acordat încredere fotbalistului român, iar acesta nu a dezamăgit. În scurt timp, Cicâldău a devenit unul dintre fotbaliștii de bază ai lui Galatasaray.

Evoluțiile excelente i-au crescut exponențial cota fotbalistului român. Conform Transfermarkt, cota lui Cicâldău a crescut cu 2,5 milioane de euro de când se află în Turcia. Mijlocașul român este cotat acum la 9 milioane de euro. Cicâldău este al 12-lea cel mai valoros fotbalist din SuperLiga turcă și al treilea cel mai valoros fotbalist român. Mijlocașul a fost inclus în cea mai valoroasă echipă din Turcia. În această echipă virtuală, Cicâldău are colegi celebri. Miralem Pjanic, fost la Juventus și AS Roma, Batshuayi, fost la Chelsea, și Berisha formează cuplul de atac al acestei echipe. Alți jucători de renume precum Rossi, Ghezzal, Azalai sau Marcao fac și ei parte din echipa celor mai valoroși fotbaliști din Turcia. Această echipă valorează în total 129.5 milioane de euro.

Olimpiu Moruțan ar putea pleca la un club important din Europa

Galatasaray a transferat în vară doi fotbaliști români de mare viitor. După ce l-au cumpărat pe Alexandru Cicâldău de la CS Universitatea Craiova, turcii l-au transferat și pe Olimpiu Moruțan. Cei doi fotbaliști sunt apreciați de Fatih Terim care le-a acordat multă încredere. Tehnicianul turc i-a folosit pe cei doi români imediat după sosirea lor în Turcia. Cicâldău și Moruțan au profitat din plin de încrederea acordată și au reușit să impresioneze prin evoluțiile lor.

Olimpiu Moruțan poate părăsi fotbalul din Turcia mai repede decât se aștepta. Internaționalul român a decis ultimele două jocuri de campionat în favoarea echipei sale, iar prestațiile sale nu au rămas neobservate. Jurnaliștii turci susțin că Moruțan a intrat în atenția unor formații de top din Europa. Mijlocașul lui Galatasaray ar fi urmărit de echipe din Premier League și Serie A.

Moruțan, cu evoluțiile sale de la Galatasaray, a atras atenția mai multor cluburi importante din Europa, mai ales din Anglia și Italia. Grație jocurilor bune de la Galata, Moruțan a fost convocat la echipa națională a României, unde va încerca să strălucească împotriva Germaniei și Armeniei”, au scris de curând cei de la Fotomac.