Ce prim 11 ar putea alinia FCSB la debutul lui Nicolae Dică. Se schimbă sistemul de joc

Olteanu Ștefan / 27.07.2022, 17:30
Ce prim 11 ar putea alinia FCSB la debutul lui Nicolae Dică. Se schimbă sistemul de joc

Debutul lui Nicolae Dică pe banca FCSB se va produce joi, de la 20:30, când roș-albaștrii vor primi vizita lui FC Saburtalo Tibilisi, iar un „prim 11” pe care l-ar putea alinia antrenorul a fost deja creionat. Partida FCSB – FC Saburtalo Tibilisi, din manșa a doua a turului doi preliminar din Conference League, va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe PlaySport.ro.

Coman, Tavi Popescu și Cordea vor juca în spatele lui Ianis Stoica! Ce prim 11 ar putea alinia FCSB la debutul lui Nicolae Dică

Nicolae Dică a anunțat deja că va schimba sistemul de joc la FCSB, din 4-3-3 în 4-2-3-1, iar dacă e să luăm în calcul și declarațiile făcute de Gigi Becali în ultimele zile, ne putem face o idee cu privire la ce „prim 11” ar putea alinia roș-albaștrii la debutul noului antrenor.

Joi, de la 20:30, FCSB va primi vizita lui FC Saburtalo Tibilisi, în manșa a doua a turului doi preliminar din Conference League. În tur, FCSB a fost învinsă cu 1-0 și este obligată să atace încă din primul minut.

Cum Florin Tănase s-a transferat deja în China și nu va mai face parte din lot, postul de atacant central ar urma să fie acoperit de Ianis Stoica. Gigi Becali a anunțat deja că Ianis ar fi urmat să fie titular chiar și în cazul în care Tănase ar fi rămas:

„Eu mizez pe ce spun unii antrenori, mai ales pe Dică, care are niște idei sau hotărâri geniale câteodată. El mi-a spus că îi place de Ianis și că va juca cu el atacant, chiar atunci când era și Tănase la echipă”, a spus Gigi Becali, la Pro Arena.

De asemenea, o altă mutare pe care o va face Dică în noul sistem este trecerea lui Octavian Popescu din bandă în spatele vârfului.

„Plus de asta, chestiunea asta cu Tavi Popescu, în spatele vârfului. Da, va juca cu doi mijlocași centrali, așa a și zis”, a confirmat Becali.

Din flancuri, Octavian Popescu și Ianis Stoica vor fi ajutați de Florinel Coman și Andrei Cordea.

Iar în ceea ce îi privește pe cei doi mijlocași din fața apărării, Becali a transmis:

„Da, Olaru va fi unul, apoi o să-și aleagă (n.r – între Șut și Edjouma). L-am întrebat, a zis că nu știe deocamdată, dar va vedea la antrenament”.

Defensiva a fost deja stabilită de Gigi Becali

În centrul defensivei, Gigi Becali și-a ales deja titularii:

„Aseară am învățat ceva, care e cuplul de fundași centrali. Îmi place de Dawa. Nu am nicio emoție când e mingea la Dawa, când sare la cap sau când e mingea pe partea lui. Și mai e celălalt, pe care nu știu cum îl cheamă. Tamm. Îmi place de el. Avem deja cuplul de fundași central, Dawa – Tamm”, a spus Gigi Becali, după Rapid – FCSB 2-0.

Defensiva roș-albaștrilor va fi completată, cel mai probabil, de lateralii Ovidiu Popescu și Risto Radunovic. Iar în ceea ce privește postul de portar, acesta este bătut în cuie. Ștefan Târnovanu este titularul echipei.

În acest context, „primul 11” pe care Nicolae Dică l-ar putea alinia la debut este:

Târnovanu – Ov. Popescu, Dawa, Tamm, Radunovic – Olaru, Șut/Edjouma – Cordea, Oct. Popescu, Fl. Coman – I. Stoica