Ce revenire surprinzătoare în fotbalul românesc. Ioan Ovidiu Sabău admite negocierile cu o echipă neașteptată

Pintilie Iosif 22.09.2022, 15:54
Ce revenire surprinzătoare în fotbalul românesc. Ioan Ovidiu Sabău admite negocierile cu o echipă neașteptată

Ioan Ovidiu Sabău ar putea reveni în fotbal. Ajuns la 54 de ani, acesta nu a mai antrenat din 2014, când o părăsea pe ASA Târgu-Mureș. Unirea Alba Iulia își dorește să colaboreze cu Sabău și chiar au luat legătura cu fostul internațional.

Ioan Ovidiu Sabău admite negocierile cu o echipă neașteptată

Echipa din Liga a treia vrea ca Ioan Ovidiu Sabău să devină noul antrenor principal. Acesta va fi prezent la duelul dintre CSM Unirea Alba Iulia și Covinul Hunedoara. Vara trecută, Ioan Ovidiu Sabău a avut șansa să devină antrenor la FC Brașov.

”Am fost contactat în urmă cu două săptămâni de o persoană din Alba Iulia pe această temă. Nu exclud total o asemenea posibilitate, să lucrez la Unirea, dar în momentul când am discutat cu persoana din Alba nu s-a pus problema.

Nu a fost nicio negociere, sau altă chestiune concretă. Nu am dat niciun răspuns, a rămas să se mai gândească, mai discutăm dacă sunt condiții”, a declarat Sabău pentru Ziarul Unirea.

Unirea Alba Iulia este penultima în seria 9 a ligii a treia, având doar două puncte și un golaveraj de minus cinci goluri. După cinci etape, lider este Corvinul Hunedoara, cu 12 puncte.

Ioan Ovidiu Sabău revine în antrenorat

Deși nimeni nu mai credea că Sabău s-ar putea întoarce pe bancă, acesta este mai aproape ca oricând. Ultima oară, el a stat pe bancă în 2014, timp de 12 meciuri, la ASA Târgu Mureș. Mai recent a fost chiar jucător: în 2015 a jucat un meci în Liga a patra, pentru Inter Ciugud. Avea 47 de ani atunci, iar în timpul meciului a evoluat 75 de minute.

Sabău a debutat ca antrenor pe banca lui U Cluj, în 2000, iar mai apoi a stat trei ani departe de bancă, până în 2013, când a ajuns la Gaz Metan. În 2005 semna cu Gloria Bistrița, echipă alături de care petrecea patru ani. FC Timișoara, FCM Târgu Mureș, Rapid și ASA Târgu Mureș sunt echipele antrenate de Sabău.

U Cluj, ASA Târgu Mureș, Dinamo, Feyenoord, Brescia, Reggiana, Rapid și Gaz Metan sunt echipele pentru care a mai evoluat Ioan Ovidiu Sabău. I-a descoperit pe Alexandru Bourceanu și Ioan Hora.