Ce scrie presa din Slovenia după NK Maribor – CFR Cluj 0-0

Octavian Vasilescu 19.08.2022, 00:07
Ce scrie presa din Slovenia după NK Maribor – CFR Cluj 0-0

CFR Cluj se întoarce cu o remiză din Slovenia, după 0-0 cu NK Maribor în prima manșă din play-off-ul UEFA Europa Conference League.

A fost primul meci pentru NK Maribor sub comanda noului antrenor, Damir Krznar (50 de ani). Șocul produs de venirea sa la echipă nu a fost vizibil pe teren, întrucât duelul a fost foarte echilibrat.

Primele impresii după Maribor – CFR Cluj 0-0

Presa din Slovenia a lăudat prestația defensivei celor de la NK Maribor după meciul tur cu CFR Cluj. De asemenea, jurnaliștii de la Ekipa24 i-au pus la zid pe atacanții echipei, care nu au produs prea multe ocazii.

„Fanii din Maribor au așteptat cu nerăbdare acest meci împotriva campioanei din România și erau convinși că vor vedea o victorie. Damir Krznar l-a înlocuit pe Radovan Karanovic după cele șase înfrângeri consecutive din ultima perioadă, pentru a opri această serie neagră.

Apărarea și-a făcut treaba astăzi, dar atacul echipei a suferit. Doar Marko Bozic a fost mai periculos. S-a terminat la egalitate, astfel că după retur vom afla cine merge în grupele Conference League.

Maribor a suferit în multe momente și a reușit cu greu să iasă din propria jumătate. De vină sunt și absențele din lot. Pe final, gazdele au luat inițiativa, dar n-au reușit să înscrie. Portarul Scuffet a fost la post pentru CFR”, scriu cei de la Ekipa24.

CITEȘTE ȘI Cronică de Justin Gafiuc: Salvatorul Scuffet. Portarul italian salvează o seară insipidă a CFR-ului la Maribor

NK Maribor – CFR Cluj 0-0

NK Maribor și CFR Cluj au remizat, scor 0-0, în prima manșă din play-off-ul Conference League. Returul va avea loc peste o săptămână, în Gruia.

Cele două echipe nu au riscat foarte mult în partida tur, în Slovenia. Maribor a avut cea mai mare ocazie din prima repriză. Portarul Scuffet a respins excelent șutul lui Bozic, din minutul 32. Apărarea CFR-ului a fost păăcălită de Baturina la faza respectivă, dar Scuffet și-a salvat colegii.

După pauză, CFR Cluj a controlat în mare măsură jocul. Cu toate acestea, ocaziile mari au întârziat să apară. Tot Bozic a fost aproape de gol și după pauză, când același Scuffet a intervenit salvator.

Yeboah putea înscrie golul decisiv în minutul 90, dar reluarea s-a spectaculoasă nu a prins cadrul porții. S-a terminat 0-0, iar calificarea în grupe se va decide joia viitoare, pe terenul campioanei CFR Cluj.