Ce se întâmplă cu autograful cerut de Octavian Șovre lui Erling Haaland. Totul a ieșit la iveală

Moldoveanu Camelia / 12.04.2021, 14:26
Ce se întâmplă cu autograful cerut de Octavian Șovre lui Erling Haaland. Totul a ieșit la iveală

Autograful cerut de Octavian Șovre lui Erling Haaland o să aducă multă bucurie de Ziua Copilului. Pedeapsa pe care a primit-o arbitrul asistent a meritat. Toți banii strânși de pe autograf vor ajunge la Bihor.

Octavian Șovre este eroul copiilor cu autism din Bihor

Octavian Șovre duce autograful lui Haaland la Bihor
Octavian Șovre duce autograful lui Haaland la Bihor

Arbitrul asistent a fost amplu criticat după ce i-a cerut un autograful lui Erling Haaland, la finalul partidei dintre Manchester City și Borussia Dortmund din Champions League, scor 2-1.

Autograful o să fie scos la licitație de Ziua Copilului. Banii strânși vor ajunge la un centru pentru bolnavii de autism din Bihor. Aces gest nu este primul făcut de Octavian, potrivit președintelui asociației SOS Autism Bihor.

Având în vedere legătura mea, personală, cu Tavi, fiind colegi de grădiniţă, am copilărit împreună, mamele noastre au lucrat împreună. În momentul în care am venit la conducerea asociaţiei i-am cerut, cumva, sprijinul.

Am avut de la Helmuth Duckadam, am avut de la Ionuţ Lupescu, de la Gheorghe Hagi. Am avut de la familia Kadas, de la Constantina Diţă” , a spus Simona Zlibluț, președintele asociației SOS Autism Bihor, potrivit Aleph News

Gică Popescu ajută și el asociația din Bihor

Potrivit aceleiași surse, nu doar arbitrul asistent o să contribuie la strângerea fondurilor pentru copiii cu autism din Bihor. Gică Popescu o să doneze și el un tricou.

„Noi preconizăm să facem un eveniment online, o licitaţie online cu aceste obiecte. Domnul Gică Popescu, la un interviu, şi-a arătat dorinţa de a ne trimite şi el un tricou cu autograful lui Guardiola”, a mai spus Președintele asociației SOS Autism Bihor

Octavian Șovre a fost criticat de UEFA pentru gestul său

Octavian Șovre criticat de Roberto Rosetti, șeful arbitrilor UEFA
Octavian Șovre criticat de Roberto Rosetti, șeful arbitrilor UEFA

Cu toate că multă lume a apreciat gestul făcut de arbitrul asistent, Roberto Rosetti, șeful arbitrilor UEFA, a criticat aspru ceea ce s-a întâmplat. Reacția a venit la o zi după meciul dintre Manchester City și Borussia Dortmund din Champions League.

Sunteți responsabili de comportamentul vostru și al echipei voastre atunci când arbitrați în competițiile UEFA. UEFA s-a străduit să vă facă respectați la fel de mult ca jucătorii, iar voi ați contribuit la asta prin modul în care arătați, prin atitudine, respect și profesionalism. Dacă vă doriți la fel de mult respect ca jucătorii, de ce le cereți autografe sau tricouri? Ei vă cer vouă?

Este complet inacceptabil și e vorba de de demnitate. Nu uitați de numărul camerelor TV de la meciurile UEFA, ele văd totul.

Nu sunteți nevoiți să explicați nimic jucătorilor și antrenorilor după meci, chiar dacă realizați că ați făcut vreo greșeală pe teren. Recunoașteți greșeala în fața echipei voastre și a observatorului. Contactați-mă dacă doriți, dar nu cereți să vă vedeți cu antrenorul după meci și să îi explicați ceva sau să vă prezentați scuzele pentru eroare”, a transmis Rosetti, potrivit Sky Sports.

Ce decizie a luat șeful arbitrilor

Gestul făcut de Octavian Șovre nu a fost văzut cu ochi buni de Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor. Astfel, șeful arbitrilor a luat decizia de a-l pedepsi pe orădean. Și în ce mod? După ce a făcut parte dintr-o brigadă care a oficiat la un meciul Manchester City – Borussia Dortmund, tușierul Șovre a fost tras pe… tușă.

Inițial, făcea parte din brigada care urmează să oficieze la meciul de Liga 1, dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj. Derby-ul ultimei etape din sezonul regular. Numai că… stupoare! Octavian Șovre a fost scos din brigada lui Ovidiu Hațegan și înlocuit cu Radu Ghinguleac.

”Referitor la faptul că domnul Octavian Sovre nu a fost delegat în acest weekend (etapa 30), acest lucru se întâmplă pentru că ne dorim să îl protejăm pe el și meciul la care ar fi urmat să fie delegat.

Discutând cu el, mi-am dat seama că nu putea fi concentrat și pregătit sută la sută mai ales în această etapă, în ultima zi rundă înainte de play-off”, a spus Vassara

Tușierul Șovre, lăudat de nemți, pedepsit în România!

Dacă l-a început a fost criticat din toate părțile pentru gestul său de a-l opri pe culoarul de la vestiare și a-i solicita un autograf lui Haaland, într-un final misterul a fost elucidat. Când s-a aflat pentru ce era, de fapt, autograful starului norvegian al Borussiei Dortmund, lumea a început să-l aplaude pe arbitrul român. Imaginea cu Șovre solicitându-i autografe norvegianului Haaland a făcut înconjurul internetului.

Cu ceva vreme în urmă, eu împreună cu alți colegi de-ai mei, arbitri, am decis să sprijinim un centru în care se aflau persoane cu probleme de sănătate. La fiecare sfârșit de an, până în pandemie, se organiza câte un bal caritabil. În cadrul acestor evenimente, se organizau licitații unde erau vândute diferite obiecte de valoare. Printre aceste obiecte se aflau și cartonașele cu semnăturile fotbaliștilor sau sportivilor celebri”, a declarat Octavian Șovre, în exclusivitate pentru Playsport.ro.