Ce se întâmplă cu locuința în care trăiau părinții marelui Diego Armando Maradona. Decizie neașteptată a moștenitorilor familiei

Bădulescu Silvian / 03.11.2021, 17:24
Ce se întâmplă cu locuința în care trăiau părinții marelui Diego Armando Maradona. Decizie neașteptată a moștenitorilor familiei

Diego Armando Maradona, considerat de mulți specialiști din lumea fotbalului drept cel mai mare jucător din istoria acestui sport, a murit pe 25 noiembrie 2020, la 60 de ani. La mai puțin de un an după moartea sa, au început să fie scoase la licitație obiecte deținute de acesta, pentru a putea fi plătite datoriile sale, din timpul vieții.

Bunuri scoase la licitație

Printre lucrurile scoase la licitație se regăsesc casa părinților fostului fotbalist, două automobile BMW și o scrisoare de la Fidel Castro, fostul conducător al Cubei. Licitația va avea loc pe 19 decembrie, se va desfășura în mediu online și este realizată cu acordul moștenitorilor acestuia. Decizia acestei licitații a fost luată de judecătoarea Luciana Tedesco. Bunurile cu valoare sentimentală, cum ar fi tricourile oferite de alți jucători, vor fi excluse de la licitație.

Scrisoarea semnată de Fidel Castro este o dovadă a prieteniei dintre fostul lider cubanez și Maradona. A fost primită de fotbalist în momentul în care acesta se afla în Insulele Caraibe, pentru a-și trata dependența de alcool și droguri. Dintre automobilele BMW, unul are semnătura lui Maradona pe parbriz, iar prețul de pornire este de 165.000 de euro. În ceea ce privește casa părinților, aceasta se află în cartierul Villa Devoto, din capitala Buenos Aires. Câștigurile generate în urma acestor licitații vor fi folosite pentru a plăti din datoriile și cheltuielile fostului fotbalist. Ca urmare, ele nu vor fi împărțite între moștenitori.

Gesturi de admirație la adresa lui Maradona

Fotbalul argentinian l-a omagiat pe fostul număr 10 al naționalei. Weekend-ul trecut, când Maradona ar fi trebuit să împlinească 61 de ani, oamenii și-au arătat omagiul și respectul față de acesta, conform Reuters.

Astăzi, la 61 de ani de la nașterea sa, amintirea lui este mai prezentă ca niciodată. Pentru că Diego este etern” a fost mesajul Asociației Argentiniene de Fotbal (AFA).

AFA le-a cerut tuturor jucătorilor de la cluburile profesioniste să intre pe teren, la meciuri, purtând tricouri negre cu imaginea lui Maradona. Căpitanii au purtat banderole în culorile Argentinei și cu silueta lui Maradona. Toate meciurile, încluzând aici și pe cele de la nivel amator și de copii și juniori, s-au întrerupt în minutul 10 în semn de omagiu pentru acesta. Timp de un minut, pe fiecare stadion s-a aplaudat.

Argentinos Juniors, Boca Juniors (în două rânduri), FC Barcelona, Napoli, Sevilla și Newell’s Old Boys sunt echipele la care a fost legitimat acesta. 5 goluri și 5 pase de gol a înregistrat la Cupa Mondială din Mexic, 1986, unde jucătorii „pumelor” s-au încununat campionii lumii.