Ce se întâmplă cu Roman Kostomarov, după ce medicii i-au amputat picioarele patinatorului. Medicii sunt rezervați

Dragos Stefanescu 23.02.2023, 08:35
Ce se întâmplă cu Roman Kostomarov, după ce medicii i-au amputat picioarele patinatorului. Medicii sunt rezervați

Fostul mare patinator Roman Kostomarov trece prin momente dramatice. Starea de sănătate a acestuia este foarte gravă după ce i-au fost amputate picioarele. El a suferit un accident vascular și se află acum la secția de terapie intensivă.

Roman Kostomarov, în stare gravă după amputarea picioarelor

De pe data de 10 ianuarie Roman Kostomarov (46 de ani) este internat în spital cu grave probleme de sănătate. Totul a pornit de la o pneumonie severă care s-a agravat și a dat în sepsis, otrăvirea sângelui. În aceste condiții medicii au decis să-i amputeze picioarele fostului patinator pentru a-i salva viața. Din păcate după această intervenție chirurgicală starea de sănătate a lui Kostomarov s-a înrăutățit.

Potrivit Agerpres, în noaptea de luni spre marți fostul mare sportiv a suferit un accident vascular cerebral. Kostomarov a fost transferat la secția de terapie intensivă unde i se efectuează plasmafereză (purificarea sângelui).

Hematom infracerebral cu fază acută în lobul frontal, leziuni ale substanţei cenuşii şi albe”, au scris cei de la ziarul Sport-Express.

Kostomarov, legendă a patinajului artistic

Roman Kostomarov are o carieră excepțională în patinajul artistic mondial. El este maestru emerit al sportului din Rusia. Cele mai mari performanțe le-a obținut în proba de dans alături de Tatiana Navka. Kostomarov are în palmares două medalii de aur la Campionatele Mondiale (2004 şi 2005), trei medalii de aur la Campionatele Europene (2004, 2005 şi 2006) şi medalia de aur la Jocurile Olimpice de iarnă de la Torino, în 2006.

După ce și-a încheiat cariera sportivă Kostomarov nu a stat departe de patinaj. El  a continuat să participe în cadrul unor turnee și spectacole demonstrative. Luna trecută Kostomarov a lucrat la temperaturi foarte scăzute pentru a participa la un spectacol în aer liber organizat de Ilia Averbuh. În urma acestor antrenamente Kostomarov a răcit foarte puternic și a fost ulterior internat la spitalul Komunarka, la periferia Moscovei.

Mesajul soției lui Roman Kostomarov

Roman Kostomarov este căsătorit Domnina (38 de ani), patinatoare, și fostă campioană mondială în 2009. Aceasta i-a transmis un mesaj de încurajare soțului său prin intermediul rețelelor de socializare.

La mulți ani, eroul meu, puternicul meu, iubitul meu, campionul meu în toate. Sunt mândră de tine, de curajul, forța, zelul tău de a câștiga cât mai curând posibil în aceste momente grele. Acum exact un an, nu ne imaginam nici în cel mai rău vis că se poate întâmpla o astfel de dramă, dar vom depăși totul, vom face față tuturor provocărilor. Eu cred. Doar trăiește”, a scris Domnina pe rețelele de socializare.

Urmăriți Playsport.ro și pe