Ce sumă pierde Gigi Becali de pe urma transferului lui Olimpiu Moruțan. Câți bani pleacă spre FC Botoșani

Cornel Pîrșcoveanu / 24.08.2021, 16:08
Ce sumă pierde Gigi Becali de pe urma transferului lui Olimpiu Moruțan. Câți bani pleacă spre FC Botoșani

Transferul lui Olimpiu Moruțan la Galatasaray a fost confirmat ieri de patronul FCSB-ului. Ulterior, au apărut și primele informații despre ce sumă pierde Gigi Becali de pe urma transferului lui Moruțan.

Olimpiu Moruțan a fost vândut la Galatasaray

După ce în ultimele săptămâni plecarea lui Olimpiu Moruțan (22 de ani) la vicecampioana Turciei a fost vehiculată mult în media românească, mutarea a fost ieri confirmată. Finanțatorul FCSB-ului, Gigi Becali, a declarat că l-a vândut pe Moruțan la Galatasaray pentru suma de 5,7 milioane de euro. Suma este una mulțumitoare pentru latifundiarul din Pipera având în vedere evoluțiile slabe ale fotbalistului în ultima perioadă.

Da, l-am vândut pe Moruţan la Galatasray. Suma este de 5,7 milioane de euro. Patru milioane de euro vor plăti acum pe el, plus 1,5 milioane de euro dacă se califică în grupele Europa League.

Dar Galatasaray se va califica în grupele Europa League şi asta va fi suma. Eu sunt mulţumit!”, a spus Becali, pentru Fanatik.

Ce sumă pierde Gigi Becali de pe urma transferului lui Moruțan

În ciuda faptului că suma de transfer anunțată este de 5,7 milioane de euro, o parte din bani vor merge la FC Botoșani. FCSB îl cumpărase pe Moruțan în 2018 de la clubul moldovean contra sumei de 1 milion de euro. Valeriu Iftime păstrase inițial 20% dintr-un viitor transfer al lui Moruțan. Ulterior Gigi Becali a mai cumpărat 10% din drepturile federative asupra jucătorului pentru încă 400.000 de euro. Astfel Botoșaniul a rămas cu 10%. În urma transferului lui Moruțan la Galatasaray, clubul din Botoșani va încasa 570.000 de euro. În total, moldovenii vor încasa 1.970.000 de euro de pe urma lui Moruțan.

De curând, Valeriu Iftime a dezvăluit că Gigi Becali i-a propus cumpărarea procentelor rămase Botoșaniului în schimbul sumei de 600.000 de euro. Iftime a refuzat și astfel moldovenii au rămas cu cele 10 procente.

N-am semnat nimic (n.r. o hârtie prin care ar fi luat 600.000 euro), a fost o întrebare pe care a pus-o printr-un impresar domnul Becali. Nu am nimic, avem 10 procente la Moruțan și atât.

N-am semnat nimic, n-am negociat, m-a întrebat dacă îmi dă 600.000 dacă semnez, am zis că nu, îl vindem și după discutăm. Dar lucrurile s-au blocat, copilul n-a mai plecat și suntem în stadiul în care suntem.”, a declarat Valeriu Iftime, la Digi Sport.

Olimpiu Moruțan a evoluat pentru FCSB în 107 meciuri, a marcat 14 goluri și a oferit 30 de pase decisive. În sezonul 2019 – 2020 Moruțan a câștigat Cupa României cu FCSB, acesta fiind singurul său trofeu de până acum. Olimpiu Moruțan este cotat la 2,8 milioane de euro.