Ce transfer nebun pregătește Gigi Becali. FCSB sparge topul cu un jucător cotat, în trecut, la 10 milioane de euro

Olteanu Ștefan / 22.06.2022, 14:57
Ce transfer nebun pregătește Gigi Becali. FCSB sparge topul cu un jucător cotat, în trecut, la 10 milioane de euro

Transferul nebun pe care îl pregătește Gigi Becali este cu un pas mai aproape de oficializare, după ce s-a confirmat că FCSB negociază cu Solomon Kvirkvelia, internațional din Georgia care în trecut a fost cotat la 10 milioane de euro. Kvirkvelia evoluează pe postul de fundaș central și este un adevărat „colos”, având o înălțime de 1.96 metri.

Intențiile lui Gigi Becali au fost confirmate! FCSB pregătește un transfer nebun în această vară

Marți dimineață, Gigi Becali declara în direct, la TV, că negociază cu doi fundași, „un grec și un georgian”, iar la o zi distanță s-a aflat ce transfer nebun pregătește finanțatorul FCSB.

Becali nu a oferit prea multe detalii despre jucătorii pe care îi dorește și s-a rezumat doar la a spune că fotbalistul din Georgia este de națională și are o înălțime de 1.96 metri, iar despre cel din Grecia a dezvăluit doar statura, respectiv de 1.92 metri. Potrivit declarațiilor făcute de Gigi Becali, în scurt timp s-a aflat că din naționala Georgiei singurul care se potrivește descrierii este Solomon Kvirkvelia (30 de ani). Apărătorul legitimat la FC Gagra, în competiția internă, este singurul cu o asemenea statură din selecționata respectivă.

Iar în cursul zilei de miercuri, informația a fost confirmată. Potrivit sport.ro, jucătorul din Georgia pentru care negociază FCSB este chiar Solomon Kvirkvelia.

Kvirkvelia și-a început cariera la Tengiz Sulakvelidze, în Georgia, însă ulterior a evoluat cel mai mult timp în Rusia. Echipe precum Rubin Kazan, Neftekhimik, Lokomotiv Moscova sau Rotor Vogograd îi sunt trecute în CV lui Solomon Kvirkvelia. În octombrie 2014 a semnat cu Metalist, în Ucraina, însă după invazia pe care Rusia a pornit-o în țara vecină României, Kvirkvelia și-a reziliat contractul și a mers în Georgia, unde a semnat cu FC Gagra.

În naționala Georgiei, Solomon Kvirkvelia este o prezență constantă și a adunat 45 de apariții. El a fost integralist în victoriile surprinzătoare pe care reprezentativa sa le-a obținut în Liga Națiunilor, scor 5-2 în deplasare cu Bulgaria și 3-0 în depalsare cu Macedonia de Nord.

Lasă lupta pentru evitarea retrogradării din Georgia și vine în România pentru a visa la titlu

Solomon Kvirkvelia este evaluat la 1.000.000 de euro de Transfermarkt. Însă, în 2019, când se afla la Lokomotiv Moscova, aceeași sursă îl cota pe Kvirkvelia la 10.000.000 de euro.

De altfel, perioada petrecută la Lokomotiv a fost și cea mai de succes din cariera sa. El a câștigat un titlu de campion al Rusiei, două Cupe și trei Supercupe cu Lokomotiv.
În total, Kvirkvelia a evoluat pentru formația din Moscova 108 meciuri, reușind să înscrie și 4 goluri.

La FC Gagra, actuala sa echipă, situația nu este tocmai plăcută. Solomon Kvirkvelia se zbate alături de colegii săi să nu retrogradeze, iar FC Gagra ocupă penultima poziție a clasamentului, cu doar 17 puncte după 18 etape.

Un transfer la FCSB l-ar ajuta să își fixeze cu totul alte obiective, deoarece roș-albaștrii țintesc titlul și în sezonul 2022 – 2023.

Solomon Kvirkvelia a fost de două ori declarat fotbalistul anului în Georgia: 2014 și 2017.

Gigi Becali vrea să distrugă echipa? Mutare de neînțeles făcută de patronul FCSB. Cine e, de fapt, ultimul jucător adus la roș-albaștri.