Cea mai importantă țintă pentru Adrian Mutu la Rapid. Nu concepe echipa fără el în sezonul viitor

Gabriel-Alexandru Ioniță / 13.05.2022, 08:59
Cea mai importantă țintă pentru Adrian Mutu la Rapid. Nu concepe echipa fără el în sezonul viitor

Adrian Mutu insistă ca Rareș Ilie să rămână la Rapid și din sezonul viitor. Tânărul mijlocaș ofensiv de doar 19 ani s-a impus deja în primul 11 al formației giuleștene și și-a pus din plin amprenta pe evoluțiile bune ale acesteia de la venirea pe banca tehnică a „Briliantului”.

Adrian Mutu nu concepe să îl piardă pe Rareș Ilie la finalul acestui sezon

Internaționalul român U19 a jucat nu mai puțin de 37 de meciuri în acest sezon în toate competițiile, a marcat 6 goluri și a oferit 9 assisturi. Astfel, a început deja să se vorbească despre posibilitatea ca el să plece de la Rapid în perioada următoare, inclusiv la FCSB.

În mod evident, Adrian Mutu își dorește ca acest lucru să nu se întâmple. Cel puțin nu în această vară. Antrenorul Rapidului consideră că Rareș Ilie se află abia la începutul ascensiunii sale în fotbal, iar în sezonul viitor el poate evolua la un nivel chiar mai bun față de această stagiune.

Rareş Ilie nu mi-aş dori să plece în această pauză pentru că eu cred că, fotbalistic vorbind, creşterea lui abia acum a început. Aşa că în sezonul următor el va fi şi mai bun”, a spus Adrian Mutu.

„Briliantul” a cerut achiziții pentru sezonul viitor

De asemenea, Adrian Mutu a subliniat și că pentru sezonul viitor obiectivele vor fi mai îndrăznețe la Rapid. Iar pentru acest lucru este nevoie ca echipa să se întărească în pauza competițională.

Ca întotdeauna, presiunea este mare la Rapid. Dar nu e o problemă, când lucrezi la o echipă mare trebuie să-ţi asumi şi asta. De la sezon la sezon se aşteaptă să ne îmbunătăţim rezultatele.

Aşa că eu sper ca la anul să avem rezultate mai bune. Pentru obiectivele pe care le vom avea sezonul următor este nevoie şi de o echipă pe măsură.

Cu siguranţă trebuie jucători, dar nu luaţi la întâmplare. Este nevoie de jucători de valoare şi împreună cu cei care vor rămâne în sezonul următor să formăm o echipă competitivă pentru a ne atinge obiectivele. Ăsta este scopul”, a mai spus antrenorul Rapidului.

Cum vede meciul cu CS Mioveni, ultimul din play-out

Nu în ultimul rând, Adrian Mutu a prefațat și partida cu CS Mioveni, pe care o consideră una dificilă, tocmai prin prisma faptului că argeșenii și-au îndeplinit deja obiectivul și nu mai au o miză contra Rapidului: „Aşa a fost şi FCU Craiova. Nici pentru ei nu conta rezultatul şi am văzut ce s-a întâmplat. Însă eu nu mă gândesc la Mioveni. Mă gândesc în primul rând noi să nu fim relaxaţi. Trebuie să fim motivaţi pentru că avem şi de ce (n.r. – pentru a juca barajul pentru Conference League)”.