Cea mai mare calitate a lui Dan Petrescu dezvăluită de un jucător care a evoluat sub comanda lui: „Nimeni nu poate să-l conteste”

Olteanu Ștefan 13.08.2022, 17:29
Cea mai mare calitate a lui Dan Petrescu dezvăluită de un jucător care a evoluat sub comanda lui: „Nimeni nu poate să-l conteste”

Eduard Stăncioiu (41 de ani), portar care a evoluat sub comanda lui Dan Petrescu la Sportul Studențesc și la ASA Tg. Mureș, a dezvăluit care este cea mai mare calitate a antrenorului de la CFR Cluj.

Cuvinte mari din partea unui fost jucător! Care e cea mai mare calitate a lui Dan Petrescu

Eduard Stăncioiu, triplu campion cu CFR Cluj în Liga 1, i-a făcut portretul lui Dan Petrescu și a dezvăluit care este cea mai mare calitate a antrenorului.

Cei doi au scris istorie pentru formația din Gruia, însă în perioade diferite. Cu toate acestea, au avut ocazia să colaboreze la alte două formații, respectiv Sportul Studențesc și ASA Tg. Mureș.

În cariera de antrenor, Dan Petrescu nu a fost în niciun moment adeptul unui joc spectaculos. În schimb, pragmatismul a fost ridicat aproape la nivel de artă. Nu de puține ori Dan Petrescu a declarat că pentru el cel mai important lucru este să nu încaseze gol, chiar și cu riscul ca partidele să se încheie cu rezultatul de 0-0.

Vorbind despre principala calitate a „Bursucului”, Eduard Stăncioiu a transmis că tocmai acest lucru îl face special pe antrenorul campioanei. Este un „om al rezultatelor”, care pune obiectivul final mai presus de orice. Iar acest lucru l-a ajutat pe Dan Petrescu să își adauge în palmares numeroasele trofee pe care le-a cucerit alături de CFR Cluj.

„Dan Petrescu este o mașinărie. Timpurile se schimbă, evoluăm. Sunt unii jucători care se mulează, alții nu pot tine pasul.

Până acum, Dan Petrescu a demonstrat că este om al rezultatelor, al trofeelor. Cu greu îi pot fi contestate munca si rezultatele.

Sigur, a fost o mare pierdere și o mare dezamăgire eliminarea din Champions League, din preliminarii, dar e clar că a fost o întâmplare, un ghinion”, a spus Stăncioiu, la Digi Sport.

Eduard Stăncioiu a evoluat pentru CFR Cluj în intervalul 2006 – 2014. În Gruia, el a cucerit trei titluri, trei Cupe și o Supercupă ale României. Cu Dan Petrescu a colaborat la Sportul Studențesc, în 2003 și 2004-2005, dar și la ASA Tg. Mureș, în 2015.

Dan Petrescu a contribuit la ultimele cinci titluri cucerite de CFR Cluj în Liga 1

CFR Cluj a dominat clar fotbalul românesc în ultimii ani, iar acest lucru i s-a datorat în mare parte și lui Dan Petrescu. Formația din Gruia a cucerit titlul în ultimele cinci sezoane, iar de patru ori Dan Petrescu s-a aflat pe bancă. Doar în sezonul 2020 – 2021, titlul a fost trecut în palmaresul lui Edi Iordănescu, însă chiar și în acea stagiune, contribuția adusă de Dan Petrescu echipei și-a spus cuvântul.

Pe lângă cele patru titluri cucerite alături de CFR Cluj, Dan Petrescu a mai ieșit campion și cu Unirea Urziceni, la capătul sezonului 2008 – 2009.

„Bursucul” este unul dintre cei mai titrați antrenori români pe plan intern, fiind depășit doar de Emeric Ienei, care a cucerit cinci titluri cu Steaua între anii 1975 – 1994, dar și de regretatul Dumitru Nicolae Nicușor, care a cucerit 7 campionate cu Dinamo, între anii 1962 – 1984.

În palmaresul lui Dan Petrescu se mai regăsesc o Supercupă a României, cucerită în 2016 cu ASA Tg. Mureș, dar și o Cupă a Chinei, câștigată în 2015 alături de Jiangsu Guoxin Sainty.

EXCLUSIV Neluțu Varga a făcut un anunț crucial despre soarta lui Dan Petrescu: „N-am fost fericiți”.