Cei mai ieftini fotbaliști de la Cupa Mondială: îi iau FCSB, Rapid sau Craiova?

Dumitru Adrian 30.11.2022, 12:10
Cei mai ieftini fotbaliști de la Cupa Mondială: îi iau FCSB, Rapid sau Craiova?

Cum Liga 1 e în pauză competițională pe durata desfășurării Cupei Mondiale Qatar 2022, cluburile noastre de top ar putea profita și să urmărească atent naționalele mai slab cotate de la această ediție, căutând să se întărească poate, cu câteva nume extrem de interesante de fotbaliști. Ce-i drept, trebuie să caute în lista cu cei mai ieftini fotbaliști de la Cupa Mondială.

În special în categoria fotbaliștilor non-europeni și care încă activează în campionatele din țările pe care le reprezintă în Qatar, pentru au, astfel, și un nivel salarial care poate intra în calculele unor cluburi românești precum FCSB, Rapid, CFR Cluj ori Universitatea Craiova.

Cei mai ieftini fotbaliști de la Cupa Mondială: sub 300.000 de euro!

Înainte de a parcurge câteva potențiale ținte pentru formațiile din campionatul autohton, să descoperim împreună ierarhia supremă în această categorie a cotelor de piață la… baza ei!

Potrivit cifrelor furnizate de transfermarkt.com, cel mai ieftin fotbalist prezent la Cupa Mondială Qatar 2022 are o cotă de numai… 50.000 de euro! Și asta pentru că are deja… 38 de ani! Este vorba de tunisianul Aymen Mathlouthi, legitimat la Etoile du Sahel, care are deja 67 de selecții pentru naționala țării sale și care a evoluat exclusiv în Africa și țările arabe.

Alte două nume doar sunt cotate la 100.000 de euro. Unul dintre ei, tot veteran, fundașul canadian Steven Vitoria de la Chaves, prima ligă portugheză. Titular la națională, are însă 35 de ani. Parcă pentru un sezon în Liga 1 nu ar fi tocmai exclus, nu? Mai ales dacă vedem preferințele pentru jucători cu vârste de același nivel ale CFR-ului, campioana noastră…

Un iranian de luat în calcul pentru Liga 1

Tot la 100.000 de euro e cotat și un jucător din lotul Iranului care are potențial cert de a fi un obiectiv pentru echipele românești. Ali Nozar Karimi are această cotă de piață foarte atractivă pentru noi deși e legitimat la Kayserispor, în prima ligă din Turcia. Asta poate și pentru că joacă foarte puțin acolo.

La 28 de ani, e un mijlocaș central foarte puternic, de profil defensiv, activând chiar și pe posturile de închizător și stoper, la nevoie. S-a lansat la Sepahan, în campionatul Iranului, fiind cumpărat în 2016 de Dinamo Zagreb cu aproape jumătate de milion de euro.

A revenit după un sezon în liga internă, apoi a mai jucat la Qatar SC și Al Duhail, ambele din Qatar, înainte de Kayserispor.

“Perlă” din Ghana la doar un sfert de milion de euro

Costa Rica și Qatar sunt naționalele din totalul de 32 prezente la această ediție de Mondial cu cei mai mulți jucători având cote de piață reduse și, astfel, abordabili pentru strategia de transferuri din Liga 1. Dacă mergem spre țări cu tradiție fotbalistică mai bogată, tot găsim jucători interesanți și cu preț redus.

Spre exemplu, ghanezul Daniel Afriyie, o extremă stânga de doar 250.00 de euro și doar 21 de ani, așadar cu o marjă de progres importantă. Talentatul african de la Cupa Mondială e legitimat din 2020 la Hearts of Oak în campionatul Ghanei, cu care a ieșit campion în 2021. Mai mult, anul trecut a devenit Campion al Africii cu reprezentativa națională Under 20!

Soluții din Ecuador sau Camerun? Cei mai ieftini fotbaliști!

Un nume care poate ajunge lesne în Liga 1 și cu mare potențial este și atacantul ecuadorian Kevin Rodriguez, de doar 22 de ani! Cotat la 300.000 de euro, vârful de careu de 1,90 metri e legitimat în liga secundă din Ecuador!, mai exact la Imbabura SC.

Dar talentul său și randamentul ofensiv excepțional l-au convins pe selecționer să-l convoace la națională și chiar să-l includă în lotul pentru Cupa Mondială!

Alt fotbalist extrem de interesant este camerunezul de 24 de ani Jerome Ngom Mbekeli, care acoperă flancul stâng, evoluând atât în linia mediană, cât și în atac. Fotbalistul de 1,75 m înălțime e legitimat la Colombe Sport, în primul eșalon din Camerun, după ce a încercat experiențe în ligile inferioare din Cehia și SUA. E cotat la doar 300.000 de euro. Între cei mai ieftini fotbaliști de la Cupa Mondială!

 

Urmăriți Playsport.ro și pe