Cel mai așteptat meci de box din ultimii ani ar putea avea loc la vară! Fury și Joshua sunt aproape de o înțelegere

Bordei Radu / 04.03.2021, 13:54
Cel mai așteptat meci de box din ultimii ani ar putea avea loc la vară! Fury și Joshua sunt aproape de o înțelegere

Cel mai așteptat meci de box din ultimii ani ar putea avea loc la vară! Tyson Fury și anthony Joshua sunt aproape să tranșeze una din cele mai mari rivalități din istoria boxului britanic. Cei doi dețin, împreună, toate centurile la categoria grea, cea mai importantă din box. Cei doi pugiliști britanici sunt implicați într-o rivalitate mare de ani de zile, cu declarații belicoase de ambele părți.

Doar că fanii așteptau ca această competiție să se finalizeze în ring. Iar 2021 poate fi anul în care fanii boxului pot avea lupta atât de mult așteptată.

Cel mai așteptat meci de box din ultimii ani ar putea avea loc la vară! Fury și Joshua sunt aproape de o înțelegere

Cele două tabere negociază de anul trecut, dar problemele legate de pandemie au făcut ca acestea să se prelungească. Cele două părți ar fi dorit ca cea mai mare luptă din istoria boxului britanic să aibă loc pe Wembley, în fața a zeci de mii de fani ai celor doi pugiliști. Acest lucru nu mai este posibil, mai ales îna cest an, așa că au apărut și alte variante. Variante ca Orientul Mijlociu sau China, unde ar putea exista și public, au fost vehiculate. Mai ales că din aceste locații puteau fi obținute și sume foarte mari pentru cei doi sportivi.

Lupta trebuia să aibă loc în mai, dar în continuare nu există o înțelegere oficială între cele două tabere. Totuși, ultimele zvonuri anunță ca iulie data marii întreceri.

Joshua (dreapta) l-a executat repede pe bulgarul Pulev

Las Vegas poate fi opțiunea ideală

Chiar dacă cei doi boxeri așteaptă cu nerăbdare stabilirea unei date pentru a lupta, iulie poate fi varianta ideală. Se estimează că în vară fanii ar putea să se întoarcă pe stadioane, de aceea Las Vegas, una din capitalele boxului poate deveni disponibilă. Chiar dacă fanii americani nu au un favorit între cei doi, ar fi cea mai bună variantă, în absența Angliei. În plus se speră ca măcar partida revanșă, care va fi inclusă în contract, să se desfășoare la Londra, în toamnă.

Sumele vehiculate sunt unele fabuloase. 200 de milioane de euro ar fi bursele celor doi mari campioni, împărțite 50/50. De aceea este nevoie de o locație care să aducă venituri uriașe, mai ales îna ceastă perioadă foarte grea prin care trece sportul din toată lumea.

Fury și Joshua vor să intre cât mai repede în ring. Mai ales „Gypsy King” care n-a boxat de anul trecut, din februarie, când l-a demolat pe campionul american, Deontay Wilder. Joshua a boxat la finalul anului trecut, când l-a învins pe Kubrat Pulev.