Cel mai dorit fotbalist român al momentului a ajuns pe lista Borussiei Dortmund. Și FCSB îl vrea

Gabriel-Alexandru Ioniță / 29.10.2021, 15:54
Cel mai dorit fotbalist român al momentului a ajuns pe lista Borussiei Dortmund. Și FCSB îl vrea

David Miculescu a ajuns pe lista lui Gigi Becali la FCSB grație evoluțiilor foarte bune din sezonul trecut și din prima parte a actualei stagiuni. Finanțatorul echipei roș-albastre a recunoscut public interesul pentru extrema dreaptă în vârstă de 20 de ani și a lăsat de înțeles că le va mai face o ofertă în iarnă celor de la UTA Arad.

FCSB se luptă cu Borussia Dortmund pentru semnătura lui David Miculescu

Inițial, Becali a oferit la începutul sezonului 600.000 de euro în schimbul fotbalistului. Însă oficialii clubului arădean au refuzat vehement. Astfel că latifundiarul din Pipera trebuie să își îmbunătățească oferta considerabil.

Becali trebuie însă să se grăbească pentru a-și asigura serviciile lui Miculescu. FCSB are concurență extrem de serioasă pentru acest transfer. Potrivit celor aradon.ro, fotbalistul de la UTA este monitorizat de trei echipe din campionate puternice ale Europei.

Una dintre aceste echipe este chiar marea Borussia Dortmund. Iar celelalte sunt Bologna din Serie A și Deportivo Alaves din La Liga.

Impresarul Bogdan Apostu a explicat că UTA Arad are pretenții financiare foarte mari în ceea ce îl privește pe David Miculescu. De asemenea, el a spus că arădenii lucrează pentru a-și crea mecanismele care să le permită să vândă jucători în străinătate. Iar primul pas ar fi acest transfer al lui Miculescu.

Tot ce s-a întâmplat din vară a demonstrat faptul că UTA poate să fie o pretendentă serioasă la locurile de play-off. UTA arată ca o echipă solidă, o echipă greu de învins, indiferent de adversar.

A fost ofertă de la FCSB, dar a fost refuzată, din raţionamente financiare. UTA nu-l va lăsa pe un milion de euro, ştiu sigur. UTA în momentul ăsta îşi creează anvergura necesară să vândă direct în străinătate”, a spus Apostu la Telekom Sport.

Ce părere are fotbalistul despre discuțiile din jurul unui eventual transfer al său

David Miculescu a marcat 5 goluri în 12 meciuri în acest sezon de Liga 1. Ultimul a venit în poarta celor de la Academica Clinceni în meciul câștigat de UTA Arad cu scorul de 3-0 pe stadionul Dinamo, acolo unde ilfovenii își dispută meciurile de pe teren propriu.

La finalul partidei, Miculescu a fost întrebat despre aceste zvonuri referitoare la un viitor transfer. Fotbalistul de 20 de ani al UTA-ei a recunoscut că este motivat de acestea, dar încearcă să nu se gândească foarte mult la ele pentru a nu-i fi afectată performanța de pe teren.

Sper ca la finalul campionatului să fim în primele 6. Mă motivează ca sunt discuţii, dar nu le bag în seamă, stau cu capul pe umeri, că după…

Normal că e o motivaţie în plus, deschid TV-ul şi mai văd 1-2 oameni care vorbesc despre mine. Mă motivează pe zi ce trece. Aş avea 3 campionate preferate: Germania, Italia sau Spania. N-am un idol, dar îl apreciez foarte mult pe Cristiano Ronaldo”, a spus fotbalistul formației arădene.

Gigi Becali, cucerit de David Miculescu de la UTA Arad: „E frumos, înalt, are alură de fotbalist! Am acționat!”