Cucerit de Sorana. Ce a postat CTP pe pagina sa imediat după victoria lui Cîrstea de la Miami

Iosif Pintilie 28.03.2023, 11:12
Cucerit de Sorana. Ce a postat CTP pe pagina sa imediat după victoria lui Cîrstea de la Miami

Sorana Cîrstea s-a calificat în sferturi de finală de la turneul WTA Miami. Românca a trecut de Marketa Vondrousova (Cehia, 103 WTA), scor 7-6(3), 6-4 și a reușit o performanță notabilă.

Jucătoarea din România a obținut astfel două calificări consecutive în sferturile competițiilor WTA: Indian Wells și Miami.

Sorana Cîrstea l-a încântat pe CTP

Cel mai impresionant de performanța jucătoarei din România este Cristian Tudor Popescu. Celebrul jurnalist a postat un mesaj prin care își exprimă aprecierea față de Sorana.

„Sorana, dublu sfert în Dubla Soarelui! Sorana a rezistat formidabil, tehnic și psihic, jocului apăsat, alternând bombele cu scurtele, al puternicei Marketa Vondrousova. Smulgând victoria cu 7-6, 6-4, Sorana Cîrstea e în sferturi și la Miami”, a scris cunoscutul jurnalist, pe Facebook.

Nu e primul mesaj transmis de CTP în timpul turneului de la Miami

După victoria cu Karolina Muchova, CTP i-a dedicat un editorial superb Soranei Cîrstea. El a accentuat că românca a avut nevoie ca Simona Halep să iasă din circuit pentru a deveni un adevărat star al tenisului mondial.

”Parcă pentru a-i ține locul Simonei Halep – țintuită într-o suspendare interminabilă, fără vreo decizie, laie sau bălaie, cu privire la contestația depusă – Sorana Cîrstea joacă altceva decât știam de atâția ani.

Pentru prima dată într-o carieră de decenii, Sorana și-a adunat toate remarcabilele ei calități într-un tenis consistent, compact, arătând și siguranță, nu numai agresivitate, accelerație și talent.

E cât se poate de clară contribuția noului ei antrenor, Thomas Johansson, singurul, dintre mulții pe care i-a avut, în stare să îi pătrundă în minte și să facă niște ordine pe acolo.

Ce văd acum la Sorana ține de miracolul tenisului, acest sport diabolic: este afceeași jucătoare, cu aceleași lovituri spectaculoase, și totuși alta. Câteva reglaje fine, și ce până acum îi ieșea un deget afară, acum mușcă tușa. Când are mai mare nevoie de un as, îi intră. Parcă norocul a trecut de partea ei. Senzația aceea aproape dureroasă pe care mi-o lăsau înfrângerile Soranei – că e o frumoasă pierzătoare – s-a dus ca și cum n-ar fi fost.

Și a mai dispărut ceva. La Indian Wells, scriam despre ea: „Măcar de-ar ține-o așa!”. Propoziția asta nu e un citat din mama lui Napoleon, ea reflectă teama mea continuă că jocul ei frumos și curajos se poate face praf într-o clipă. Nu mai simt asta. Cred că acesta va fi anul de vârf al Soranei Cîrstea”, spune CTP, conform GSP.

În acest an, până la startul turneului de la Miami, Sorana a adunat opt victorii și șapte înfrângeri, având un total încasat de peste 300.000 de euro. În toată cariera, Sorana Cîrstea a cucerit două trofee și a adunat peste 7.7 milioane de euro.

Urmăriți Playsport.ro și pe