Cel mai mare din toate timpurile s-ar putea retrage. Este anunțul trist despre viitorul lui Roger Federer

Gabriel Eșanu 03.01.2021, 18:38
Cel mai mare din toate timpurile s-ar putea retrage. Este anunțul trist despre viitorul lui Roger Federer

Roger Federer, 39 de ani, a anunţat că nu va participa la ediţia din acest an a turneului de la Australian Open. Încă după o intervenţie chirurgicală la genunchiul drept, pe care a suferit-o în februarie 2020. Starul elveţian a mai avut o lungă perioadă de pauză şi în 2016, tot din cauza unor probleme la genunchi. Revenirea a fost una de mare succes, cu două titluri de Grand Slam la Australian Open şi unul la Wimbledon.

Roger Federer are 20 de titluri de Grand Slam obţinute în carieră! Recordul său a fost egalat de Rafael Nadal

De această dată, însă, fanii elveţianului se tem că lucrurile nu vor mai sta la fel. Tot mai mulţi specialişti se tem că Roger Federer îşi va anunţa retragerea pe parcursul anului viitor. Tocmai din acest motiv, australianul Tod Woodbridge, câştigător a 16 titluri de Grand Slam la dublu, crede că Roger nu va mai concura niciodată la Melbourne. Acesta crede că elveţianul se va retrage până la ediţia din 2022 a competiţiei de la Antipozi.

„Anunțul lui Federer a fost o mare dezamăgire pentru toată lumea, inclusiv pentru el. Asta ar putea să însemne că nu-l vom mai vedea pe Roger concurând din nou în Australia, ceea ce e o mare pierdere”, a spus Woodbrige, într-un interviu pentru Australia’s Nine.

Roger Federer a evitat mereu să dea un termen legat de data retragerii sale. La fel  o face şi impresarul său, Tony Godsick, care a fixat însă o dată pentru revenirea pe teren a elveţianului. Astfel, este de aşteptat ca Roger Federer să participe la competiţiile care vor urma după Australian Open 2021. Cu şase titluri, Federer este al doilea cel mai titrat tenisman la Melbourne. Doar Novak Djokovic îl depăşeşte, cu opt!

„Roger a decis să nu joace la Australian Open. A făcut un progres important în ultimele luni cu genunchiul și forma sa fizică. Dar după ce s-a consultat cu echipa, a decis că cea mai bună decizie pentru el pe termen lung este să concureze din nou după turneul de la Australian Open”, a declarat Godsick.

În aceste condiţii, primul turneu pentru Roger Federer în acest an ar putea fi la Dubai. Iar prima competiţie de top din programul său ar urma să fie Indian Wells, care începe pe 11 martie 2021. Iar primul Grand Slam pentru elveţian ar fi Wimbledon 2021. Are nu mai puţin de opt titluri la All England Club şi este cel mai titrat din istoria competiţiei. Roger Federer are un total de 20 de titluri de Grand Slam. Recordul său a fost egalat de Rafael Nadal, după victoria ibericului de la French Open, din octombrie.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe