Cel mai mare salariu din istoria Ligii 1: 2 milioane de euro pentru un star

Gabriel-Alexandru Ioniță / 22.09.2021, 11:11

Un fost fotbalist de la FC Vaslui a avut cel mai mare salariu din istoria Ligii 1. Este vorba despre brazilianul Adailton. Atacantul a ajuns în România în 2010 cu o cotă excelentă după ce jucase pentru mai multe cluburi importante din Serie A.

Printre acestea se numără Parma, Hellas Verona, Genoa și Bologna. De asemenea, jucătorul crescut de Juventude a mai evoluat pentru un sezon și pentru francezii de la Paris Saint-Germain.

Adailton a avut cel mai mare salariu din România în perioada petrecută la Vaslui

Astfel că Adailton a fost extrem de greu de adus în România de către Adrian Porumboiu. Mai ales că Vaslui nu reprezenta chiar cel mai atractiv loc de pe Pământ.

În aceste condiții, finanțatorul de la acea vreme al echipei moldovene a trebuit să compenseze din punct de vedere financiar acest deficit de imagine al orașului. Astfel că, potrivit ProSport, i-a oferit brazilianului o primă de instalare de 200.000 de euro.

Mai mult, salariul lunar al lui Adailton era de nu mai puțin de 50.000 de euro, la care se adăugau și bonusuri de performanță consistente. Astfel că, în total, fotbalistul brazilian a câștigat în cei doi ani de contract pe care i-a avut la Vaslui aproximativ două milioane de euro.

Este adevărat însă și faptul că randamentul său a fost unul extrem de bun în această perioadă. Adailton a făcut un cuplu de senzație la Vaslui cu un alt brazilian, Wesley. De asemenea, în acea echipă mai evolua încă un „magician”, Lucian Sânmărtean.

Adailton a marcat 17 goluri în 59 de meciuri pentru echipa lui Adrian Porumboiu. Cu toate că avea o echipă excelentă în acea perioadă, FC Vaslui nu a reușit să câștige niciun titlu în Liga 1.

Moldovenii au fost extrem de aproape de această performanță în câteva rânduri. De fiecare dată însă, ei au ratat această șansă în ultimele etape, motiv pentru care Adrian Porumboiu a ales să se retragă din fotbal.

El a acuzat în mai multe rânduri jocuri de culise în stabilirea clasamentului final. Așa că și-a retras investiția, iar FC Vaslui s-a desființat.

Nemulțumirea soției fotbalistului brazilian

Florin Manea, impresarul care a intermediat transferul lui Adailton la Vaslui, a povestit un episod savuros care a avut-o în centru pe soția brazilianului.

Jucătorul i-a transmis lui Manea că soția sa este foarte supărată pe el pentru faptul că l-a adus într-un oraș mic din România. Dar și mulțumită pentru faptul că soțul său a câștigat sume importante de bani în țara noastră.

A fost o chestie haioasă cu Adailton. Îmi zice: Dacă vă vede soția mea, prima dată vă pupă, că am câștigat bani la Vaslui. Dar după vă dă câte un pumn în față”, a spus Florin Manea sursei citate.