Cel mai tare transfer din România. Argeș l-a transferat la Benfica

Moldoveanu Camelia 17.08.2021, 20:51

FC Argeș a dat lovitura pe piața transferurilor, reușind să vândă un fotbalist la Benfica. „Produsul local” a adus clubului o sumă frumoasă. Jucătorul are planuri mari de viitor.

Benfica l-a cumpărat pe Mario Tudose de la FC Argeș

Veste uriașă pe piața transferurilor din România. FC Argeș l-a vândut pe Mario Tudose pentru 200.000 de euro + TVA celor de la Benfica. Ținând cont de cei 16 ani pe care îi are fundașul central, suma oferită pe argeșean este una chiar impresionantă. Românii au păstrat 20% dintr-un următor posibil transfer al lui Tudose.

Fotbalistul, care a evoluat în ultima vreme în Liga Elitelor Under 15 şi Under 16, precum și naționalele României U15 și U17, a semnat cu FC Argeș primul său contract de profesionist chiar la începutul acestui an. N-a durat mult și a fost remarcat de Benfica. „Produsul local” s-a format la centrul Leonte Ianovschi.

Este un pas înainte acest transfer. Benfica are o academie de top şi pune mare accent pe tinerii de mare perspectivă. Vreau ca în 3-4 ani să ajung să joc la prima echipă, iar apoi să fac pasul într-un campionat şi mai puternic. Vreau să mulţumesc pe această cale clubului FC Argeş care m-a format, dar şi oamenilor de la Piteşti cu care am lucrat. FC Argeş va rămân mereu în inima mea”, a spus Mario Tudose.

Dezastru pentru Sepsi Sf. Gheorghe: echipa lui Leo Grozavu, învinsă cu 2-0 de argeșeni

Sepsi Sf. Gheorghe traversează o formă extrem de slabă și astăzi a încasat un nou eșec usturător, scor 0-2 pe teren propriu cu FC Argeș. Este a 3-a înfrângere consecutivă în Liga I pentru Sepsi, care rămâne cu doar 4 puncte după primele 5 runde ale acestui sezon. Cristi Dumitru (36′) și Grigore Turda (62′) au marcat golurile victoriei pentru FC Argeș.

Piteștenii au fost echipa mai bună pe tot parcursul jocului. În minutul 36, Cristi Dumitru a primit o centrare din flancul stâng, a preluat în careu și a deschis scorul din câțiva metri. Cu doar câteva minute înainte de pauză, FC Argeș putea să își majoreze avantajul de pe tabelă. Turda a reluat din prima o centrare trimisă din corner, însă mingea a lovit bara stângă a porții apărate de Niczuly.

Tot FC Argeș a fost echipa care a ieșit mai bine de la vestiare. În minutul 63, la prima ocazie a părții secunde, Grigore Turda a înscris golul de 2-0 cu o lovitură de cap, la capătul unei centrări din corner trimise de Cristi Tănase.

Urmăriți Playsport.ro și pe