Cele 10 „bombe” din această perioadă de transferuri. Cine a cheltuit cel mai mult în această perioadă de mercato

Bordei Radu / 01.02.2022, 11:15

Luna ianuarie este una foarte dificilă, când vine vorba de transferuri. În general, marile cluburi preferă să își facă afacerile vara, când au timp să aducă principalele lor ținte. În mercato de iarnă, în general, se apelează la soluții doar dacă sunt probleme mari în lot sau dacă rezultatele o necesită.

Cu toate acestea, au fost destule echipe care au investit masiv pentru a se întări. Mai ales dacă au putut să găsească unele oportunități bune. Transferul iernii l-au realizat cei de la Juventus, care au transferat unul din cei mai căutați jucători din Europa. 

S-a terminat și perioada de transferuri din ianuarie. Juventus, „campioni” la acest capitol

Torinezii au fost printre cei mai activi în această perioadă. Asta pentru că echipa lui Allegri are parte de un sezon prost, iar titlul pare deja pierdut. Ca să nu rateze și locul de Liga Campionilor, cei de la Juventus au mișcat decisiv și l-au adus pe Dusan Vlahovic, sîrbul minune de la Fiorentina. 81 de milioane de euro au plătit torinezii, record în această iarnă. Mai mult, Juventus l-a adus și pe mijlocașul Zakaria, din Germania. Italienii au și vândut, Betancur și Kulusevski au mers la Tottenham, dar Morata a rămas.

După Juventus, un alt club mare a transferat din plin, în această iarnă. Barcelona l-a adus pe Ferran Torres, de la City, cu 55 de milioane de euro. Adama Traore și Aubameyang sunt celelalte nume aduse de Laporta, în ianuarie. În schimb, catalanii au scăpat, până la vară, de Coutinho.

Podiumul este completat de Liverpool. „Cormoranii” se mișcă doar când sunt convinși de o afacere bună, iar aducerea lui Luis Diaz pare să fie o astfel de oportunitate. Atacantul lui Porto a fost adus pentru aproape 50 de milioane, iar Klopp dispune acum de un atac stelar, cu Salah, Mane, Firmino, Jota și Diaz. Liverpool n-a avut timp să finalizeze și transferul marii speranțe, Fabio Carvalho, de la Fulham. Dar portughezul va ajunge, aproape sigur, la vară, ca jucător liber.

Newcastle a transferat la greu. Pe cine au adus miliardarii saudiți

N-a fost o surpriză că miliardarii de la Newcastle au făcut tot posibilul să întărească echipa, aflată la retrogradare. Iar Bruno Guimaraes și Chris Wood au costat coțofenele peste 70 de milioane de euro. Everton i-a adus, în ultima zi, pe Dele Alli și Donny van de Beek, dar cel mai scump transfer a fost Vytaliy Mikolenko. Jucătorul care s-a remarcat la echipa lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev, i-a costat 23,5 milioane de euro. Everton a avut bani pentru că tocmai ce âl vânduse pe Lucas Digne, la Aston Villa, cu 30 de milioane de euro.

Rușii prind și ei acest top 10. Mai precis Zenti, care a dat 20 de milioane de euro pentru Yuri Alberto, de la International. Lista este închisă de două cluburi tot din Premier League. Tottenham a plătit 19 milioane pentru Betancur, de la Juventus. Iar campionii de la Manchester City au făcut un transfer de viitor, Julian Alvarez, de la River Plate, pentru 17 milioane de euro.