Cele două „amenințări” pentru Simona Halep! Cine ar putea să devină noua stea a tenisului românesc

Giosanu Catinca / 01.11.2021, 08:48
Cele două „amenințări” pentru Simona Halep! Cine ar putea să devină noua stea a tenisului românesc

Motiv de mândrie pentru tenisul românesc! Două tinere jucătoare de tenis îi calcă pe urme Simonei Halep. Deși au puțin peste 15 ani, sportivele au reușit să intre în topul WTA. Una dintre ele ar putea chiar să îi ia locul fiicei lui Stere Halep, având în vedere că aceasta se îndreaptă spre ultima parte a carierei.

Simona Halep, un adevărat model pentru jucătoarele de la noi

Briana Szabo (locul 1158 WTA) și Maria Sara Popa (locul 1211 WTA) au reușit să își pună amprenta în sportul alb. Cele două românce au intrat recent în topul WTA. Cel mai probabil, mulți nu au crezut în ele, însă tinerele sportive au muncit din greu, iar acum culeg roadele.

Briana Szabo este cea mai tânără jucătoare din România cu clasament WTA. Ea este din Cluj și are un fizic impresionant. În ceea ce privește stilul ei de joc, adolescenta lovește mingea tare, puternic, precum Simona Halep. Ea este o mare speranță a tenisului românesc, având în vedere că a reușit să lege patru victorii pe un tablou al unui turneu ITF, la doar 15 ani.

Briana Szabo, o stângace agresivă

La cei 15 ani ai săi, Briana i-a impresionat pe organizatorii Tranylvania Open, care i-au oferit un wild-card pentru calificări.

Pentru cei care au urmărit-o cu atenție la Winners Open, Briana este una dintre cele mai promițătoare jucătoare din România. Vorbim de o jucătoare cu un fizic impresionant, o stângace agresivă, care lovește iute și încearcă să ia mingea cât mai devreme, din urcare. Serviciul (precum și forehandul ori reverul) e foarte puternic și poate să îi câștige destule puncte ușoare – acele free points pe care multe jucătoare caută să le obțină prin servă. Iar timing-ul loviturilor e aproape excelent.

Dacă îi analizăm cu atenție jocul, o să observăm că accelerează ușor diferit și e greu pentru adversară să îi citească intențiile. Sunt lovituri grele, dure, iar asta se observă atât prin impactul pe care îl are mingea când aterizează în teren, respectiv cât de dificil îi e adversarei să întoarcă lovitura, să se apere ori să contraatace.

După Winners Open, Briana a reușit unul dintre cele mai importante rezultate de până acum. Chiar în urmă cu două săptămâni, la Sozopol (ITF, 15K), Briana a ajuns până în sferturile de finală, venind din calificări. A fost pentru prima dată când ea a legat patru victorii pe un tablou al unui turneu ITF, la doar 15 ani.”, au declarat organizatorii turneului de la Cluj.

Cine este Maria Popa

Maria Sara Popa este din București și are frumoasa vârstă de 16 ani.

În urmă cu trei ani, ea era campioană la categoria de 14 și de 16 ani. De asemenea, a fost cea mai bună jucătoare din Europa la under 14. Recent, a început să lege victoriile în ITF, ceea ce i-a permis să ajungă în clasamentul WTA. La fel ca Briana, Maria se antrenează cu tatăl ei.

Cel mai emoționant moment a fost după ce am câștigat un concurs în Turcia. Eram cu mama și cu tata. Fratele meu, Nectarie, a rămas acasă, pentru că avea lecții de pian. Când l-am sunat și i-am spus că am câștigat, acela a fost cel mai fericit moment.”, a dezvăluit sportiva.