Cele opt echipe din Liga 2 care nu ar putea primi drept de promovare în Superliga. Ce se întâmplă cu CSA Steaua

Ioan Valentin Oprea 25.06.2023, 18:09
Cele opt echipe din Liga 2 care nu ar putea primi drept de promovare în Superliga. Ce se întâmplă cu CSA Steaua

Aproape jumătate din echipele care vor lua startul în noul sezon al Ligii a II-a nu vor avea, cel mai probabil, drept de promovare în Superligă. Opt cluburi sunt de drept public şi, conform regulamentului actual de la FRF, nu vor primi licenţă pentru prima divizie.

Până la startul campionatului, mai pot apărea modificări, iar unele cluburi încearcă din răsputeri să îşi schimbe forma de organizare. În capul listei se află chiar CSA Steaua.

Celeltate şapte formaţii care sunt, în prezent, de drept public sunt Dumbrăviţa, CSM Slatina, CS Comunal Şelimbăr, Corvinul Hunedoara, CSM Reşiţa, CS Tunari şi CSM Alexandria. Ultimele patru sunt proapăt promovate în Liga a II-a.

Reşiţa, aproape de a se asocia cu un privat

Şefii Corvinului au anunţat deja că nu au plan să găsească un investitor din zona privatului în această vară. Conducerea hunedoreană a promis, în schimb, că depune eforturi pentru a schimba această situaţie în vara următoare.

CSM Reşiţa, o altă echipă de tradiţie a Vestului care a revenit în cel de-al doilea eşalon fotbalistic românesc, este aproape de a atrage un sponsor important. Compania Veolia, care în trecut a pompat bani la Petrolul Ploieşti, s-ar fi arătat interesată să se alăture proiectului din Valea Domanului.

Situaţie disperată la Steaua

Daniel Opriţa, antrenorul principal de la CSA Steaua, a recunoscut că echipa sa trece printr-o perioadă delicată, iar degringolada în ceea ce priveşte dreptul de promovare îi împiedică pe roş-albaştri să transfere jucătorii doriţi.

În plus, mai mulţi fotbaşti au părăsit deja trupa din Bulevardul Ghencea. Aceştia au fost, în principal, nemulţumiţi de faptul că şefii de la MapN au refuzat să le plătească prima pentru rezultatele obţinute în ultimul sezon al Ligii a II-a.

Opriţa cere întăriri urgente

Opriţa se teme că nu va avea la dispoziţie un lot cu care să atace primele locuri şi a făcut un apel disperat către conducere să aducă de urgenţă noi jucători.

Nu ştiu dacă am rezista să o ducem până în iarnă, fiindcă lotul de acum e foarte subţire. Valoric am putea, dar dacă ar apărea accidentări, am rămâne descoperiţi. Mai sunt jucători care vor pleca. Cred că vom rezolva problema. Suntem în discuţii cu patru-cinci jucători. Sper să ne înţelegem din punct de vedere financiar cu aceştia. Dacă apare prea târziu o asociere cu un privat, va fi greu să mai facem atunci o echipă”, a declarat Opriţa, la Digi Sport.

Urmăriți Playsport.ro și pe