CFR Cluj – Dinamo, 1-0! Campioana, victorie „mică”, deși a avut doi oameni în plus

Gabriel Peneș / 05.04.2021, 18:51
CFR Cluj – Dinamo, 1-0! Campioana, victorie „mică”, deși a avut doi oameni în plus

Partida CFR Cluj – Dinamo se dispută, astăzi, de la ora 20.30, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu” din Cluj. Este penultimul meci, pentru ambele echipe, din sezonul regular al Ligii 1. Dar obiectivele sunt total diferite, chiar dacă amândouă își doresc cele 3 puncte.

Fluier final în Gruia! CFR Cluj – Dinamo, 1-0. După un joc „lovit de Covid”, campioana a reușit să se apropie la doar 1 punct de FCSB. Omrani a înscris unicul gol, în minutul 80, după o fază creată de Păun. De altfel, atacantul francez a mai avut încă 4-5 mari ocazii până să marcheze. Însă clujenii au părut că așteaptă ca victoria să vină „din talent”. Mai ales că dinamoviștii au jucat cu doi oameni în minus încă din minutul 39. Cei doi portari s-au remarcat, dar în mod diferit. Kongshawn a „ferecat” cît s-a putut poarta lui Dinamo, având o prestație excelentă. Bălgrădean, pe de altă parte, s-a remarcat prin cartonașul galben primit în minutul 90+2 pentru…tragere de timp.

CFR Cluj – Dinamo, 0-2 la pauză! Doar la cartonașe roșii, însă. Pe tabelă, 0-0. Partida din Gruia s-a remarcat prin deciziile centralului Marcel Bîrsan. Acesta a eliminat doi jucători de la Dinamo, Anton și Bejan. Ambii au adunat câte două cartonașe galbene, după unele faze discutabile. Clujul s-a dezmorțit abia după jumătatea reprizei. În minutul 26, campionii au avut o dublă mare ocazie. Șutul lui Păun a fost respins în extremis de portarul  Gudmund Kongshawn, debutant între buturile „câinilor”. Balonul a fost reluat apoi cu capul în bară de Debeljuh. Dinamoviștii au jucat onorabil, având câteva incursiuni spre poarta apărată de Bălgrădean.

CFR Cluj – Dinamo, un meci de 3 puncte pentru obiective total diferite

Înainte de CFR Cluj – Dinamo, echipa lui Edi Iordănescu vine după eșecul, 0-3, de pe terenul rivalei FCSB. Actuala campioană se află la 4 puncte în urma acesteia. Firește, echipa din Gruia vrea să se apropie la un singur punct după întâlnirea de astăzi. Dar, mai ales, vine după criza generată de infectarea cu coronavirus a mai multor jucători. De altfel, antrenorul ardelenilor a declarat că pauza competițională datorată meciurilor naționalei i-a ajutat să recupereze o bună parte dintre jucătorii cu probleme medicale.

A venit pauza, am câștigat timp, am recuperat o parte din jucători. Lucrurile arată diferit pentru partida cu Dinamo”, a declarat Edi Iordănescu la conferința de presă premergătoare meciului de astă-seară.

Tehnicianul campioanei a mai adăugat că, în ciuda problemelor de la Dinamo, victoria nu va veni prin simpla prezență pe teren.

Dacă mă uit și analizez lotul lui Dinamo, luați individual sunt jucători de valoare, cu calitate. Să nu ne așteptăm că vine rezultatul doar dacă ne prezentăm pe teren. Noi nu avem decât varianta victoriei”, a adăugat Iordănescu.

CFR Cluj - Dinamo, un meci de 3 puncte pentru obiective total diferite
CFR Cluj – Dinamo, un meci de 3 puncte pentru obiective total diferite. Gigi Mulțescu trebuie să îi salveze iar pe „câini”

La Dinamo va debuta portarul norvegian Gudmund Kongshawn

De partea cealaltă, Dinamo se află într-o situație dificilă, așa cum ne-a obișnuit în acest sezon. Ocupă locul 14, antepenultimul, cu doar 27 de puncte și o așteaptă un play-out foarte dificil. Echipa din Ștefan cel Mare n-a mai cunoscut parfumul victoriei de 8 etape. Ea beneficiază, însă, și de două vești bune. Pe de o parte, venirea pe banca tehnică a experimentatului Gigi Mulțescu, recunoscut pentru capacitatea de a salva echipa din situații imposibile.

Pe de altă parte, DDB a anunțat obținerea licenței. Chiar a celei europene, mai ales că Dinamo este calificată în semifinalele Cupei României. E drept, cu amendamentul că toate datoriile clubului – au rămas aproape 230.000 de euro – trebuie achitate până la 30 iunie. În poarta „câinilor” va apăra, în premieră, goalkeeperul norvegian Gudmund Kongshawn (30 de ani). Titularul Mihai Eșanu s-a accidentat în cantonamentul naționalei U21 și nu poate fi folosit. În primul „11” va apărea și noua achiziție, fundașul central spaniol Raul Albentosa (32 de ani)

Echipele de start:

CFR CLUJ: Bălgrădean – Camora, Cr. Manea, Vinicius, A. Burcă – Hoban, Bordeianu, Gâdea, Deac, Debeljuh, V. Costache
Rezerve: Sandomierski, Susic, Latovlevici, Ben Youssef, Sigurjonssson, Omrani, Itu, Păun

DINAMO: Kongshavn – Albentosa, Sorescu, Bejan, R. Grigore – Răuță, Anton, Gol – Mihaiu, Fabbrini, Nemec
Rezerve: Mitrovic, Ehmann, Puljic, Crețu, Stan, Blejdea, Mustafa, Stere, Moldoveanu

Partida va fi arbitrată de Marcel Bîrsan (București)