CFR Cluj este campioană și în amicale. Victorie clară cu Hajduk Split și golaveraj de mare echipă după 4 meciuri

Gabriel-Alexandru Ioniță / 25.06.2022, 23:01
CFR Cluj este campioană și în amicale. Victorie clară cu Hajduk Split și golaveraj de mare echipă după 4 meciuri

CFR Cluj a câștigat și al patrulea meci amical al verii. Echipa antrenată de Dan Petrescu s-a impus cu scorul de 2-0 în fața vicecampioanei Croației, Hajduk Split, în cantonamentul din Austria. Astfel, campioana României a ajuns la patru victorii din tot atâtea meciuri și la un golaveraj zdrobitor, de 8-0.

CFR Cluj, campioana meciurilor amicale din cantonamentul austriac

Ciprian Deac a deschis scorul în minutul 39 din penalty, iar Cristi Manea a stabilit scorul final în minutul 41, din pasa aceluiași Deac. Dan Petrescu a folosit o echipă care a cuprins mai mulți titulari din sezonul trecut.

Echipa de start a CFR-ului pentru partida cu Hajduk Split: Bălgrădean – Manea, Burcă, Kolinger, Camora – Boateng, Cvek – Deac, Vito, Petrila – Debeljuh
Rezerve: Pânzariu, Gal, Hoban, Bălan, Sacko, Gîdea, Betancor, Itu
Antrenor: Dan Petrescu

Rezumatul meciului

Rezultatele obținute anterior de CFR Cluj în cantonamentul din Austria

Napredak (locul 8 din Serbia în sezonul precedent) – CFR Cluj 0-3

Au marcat: Dugandzic ’57 (penalty), Jefte ’73, Cvek ’78
Echipa de start: Bălgrădean – Braun, Graovac, Yuri, Roger – Boateng, Muhar – Deac, Mistrati, Birligea – Debeljuh

Koper (locul 2 din Slovenia) – CFR Cluj 0-2

Au marcat: Debeljuh ’10, Dugandzic ’53
Echipa de start: Bălgrădean – Braun, Graovac, Yuri, Brucic – Boateng, Bordeianu – Păun, Deac, Birligea – Debeljuh

Partizan Belgrad (vicecampioana Serbiei) – CFR Cluj 0-1

A marcat: Dugandzic ’35

Echipa de start: Sava – Braun, Graovac, Yuri, Brucic – Muhar, Bordeianu, Roger – A. Păun, Dugandzic, Yeboah

Se poate spune deci că CFR Cluj se află în forma ideală pentru a aborda dubla cu armenii de la Pyunik Erevan, din turul 1 preliminar al UEFA Champions League. Cele două meciuri se vor juca pe 5/6 iulie, respectiv 12/13 iulie.

Clujenii ar putea pierde câțiva jucători importanți în această vară

Pentru a avea o campanie europeană cât mai lungă, oficialii clubului din Gruia trebuie să îi asigure lui Dan Petrescu un lot cât mai competitiv. CFR Cluj s-a mișcat extrem de bine la capitolul sosiri până acum în această vară, dar trebuie să facă același lucru și la acela al plecărilor. Concret, să reziste „tentației” de a ceda prea mulți jucători importanți. Asta întrucât clujenii nu duc deloc lipsă de oferte, după cum a dezvăluit recent președintele Cristi Balaj la PlaySport Live.

Există oferte pentru Claudiu Petrila, Gabriel Debeljuh, Nana Boateng. Vânzările sau transferurile importante încă n-au avut loc la CFR Cluj. Vorbim de echipa campioană, este normal să existe oferte importante. Ofertele trebuie să fie și pe placul clubului, nu doar pe placul jucătorilor. Am încasat bani de la Rapid pentru Valentin Costache și Florin Ștefan.

La Petrila a existat o ofertă din Statele Unite și o ofertă din Spania, din prima divizie. Încercăm să-i facem un preț mai mare lui Petrila. Considerăm că valoarea lui este peste oferta primită. Nu discut de cifre. Când vorbim de vânzări de jucători, este foarte greu să ne pronunțăm. Știm că este urmărit de echipe importante, dar nu știm când ar putea apăra o ofertă importantă. Dacă îl vom vinde pe Petrila, vom încerca să păstrăm un procent. Sunt convinși că va crește foarte mult.

Lui Jonathan Rodriguez i-am oferit două opțiuni. S-a discutat și cu Universitatea Cluj, rămâne de văzut unde va ajunge. Depinde ce își dorește și jucătorul. Împrumutul lui la Dinamo expiră la finalul lunii”, a dezvăluit fostul arbitru FIFA.

EXCLUSIV. Care e obiectivul real al lui CFR Cluj în competițiile europene: „Să nu ne mințim singuri!”