CFR Cluj îl poate pierde pe Dan Petrescu. Ofertele care-l poate face pe antrenorul campioanei să părăsească România

Bordei Radu 28.11.2022, 16:56
CFR Cluj îl poate pierde pe Dan Petrescu. Ofertele care-l poate face pe antrenorul campioanei să părăsească România

Dan Petrescu a declarat în mai multe rânduri că nu are de gând să plece de la CFR Cluj, indiferent de oferte. Impresarul tehnicianului a recunoscut, însă, că există o posibilitate ca tehnicianul să plece de la campioana României. Asta dacă va exista o ofertă dintr-un campionat care îi place lui Petrescu.

Campionatul care îl poate face pe Dan Petrescu să lase campioana României. „A zis că vrea să se întoarcă acolo”

Fostul fundaș s-a simțit foarte bine în campionatul Rusiei și acesta poate fi o eventuală viitoare destinație a antrenorului. Acesta a mai refuzat oferte și din alte campionate, pentru că vrea să rămână la CFR. Dar există și o șansă ca acesta să se răzgândească, cel mai probabil, la vară.

Nu au fost oferte, discuții, nu l-a căutat nimic din Rusia. Dar el a declarat de mai multe ori că ar vrea să se întoarcă în campionatul Rusiei, este un loc unde i-a plăcut. A avut oferte din Turcia, dar nu vrea să mai antreneze în acel campionat. Acum este foarte bine, urmărește meciurile de la Campionatul Mondial. Este antrenorul CFR-ului, a luat trei campionate la rând cu ei, momentan este într-un loc bun când vine vorba de cariera lui, a declarat pentru Digisport impresarul antrenorului

Perioadă de neuitat

Dan Petrescu s-a obişnuit la CFR Cluj, acolo unde se află deja la al treilea mandat. A ajuns pentru prima oară în Gruia în vara lui 2017. Şi în ciuda faptului că a avut parte de două experienţe în China şi Turcia, a ales mereu să se întoarcă la campioana României. În urmă cu zece ani însă, antrenorul care va împlini în luna decembrie 55 de ani se afla însă în Rusia.

Era pe banca celor de la Dinamo Moscova. Grupare pe care a preluat-o de pe ultima poziţie a clasamentului şi a dus-o până pe locul 4. A fost ofertat de moscoviţi după ce s-a remarcat la Kuban Krasnodar. I-a promovat pe galben-verzi în prima divizie şi apoi i-a lăsat la mijlocul ierarhiei, înainte să fie ofertat de Dinamo Moscova.

Petrescu a părăsit gruparea din capitala Rusiei în 2014, când a acceptat provocarea de a merge la Al Arabi, în Golful Persic. Dar „Bursucul” a afirmat de multe ori că s-a simţit foarte bine în campionatul rus. Aşa că o întoarcere este oricând posibilă. Oportunitatea s-ar putea ivi însă cel mai devreme abia în vară.

Până atunci, Petrescu va încerca să o facă din nou campioană pe CFR Cluj. Ar fi al şaselea titlu la rând pentru vişinii şi al cincilea pentru fostul component al Generaţiei de Aur pe banca formaţiei din Cluj. Dincolo de obiectivul intern, CFR-ul va încerca să depăşasecă prima fază eliminatorie a Conference League. Deac & Co o vor întâlni pe Lazio într-o dublă manşă care va avea ca miză calificarea în optimile competiţiei.

Urmăriți Playsport.ro și pe