CFR Cluj pregătește super-transferul iernii. Un golgeter înnăscut e gata să ajungă la campioana României

Iosif Pintilie 12.12.2022, 19:53
CFR Cluj pregătește super-transferul iernii. Un golgeter înnăscut e gata să ajungă la campioana României

CFR Cluj este gata să transfere un super atacant. Campioana României nu mai domină competiția internă așa cum o făcea în anii trecuți, iar un motiv poate fi lipsa eficenței jucătorilor din flancul ofensiv.

Gabriel Debeljuh, accidentat, a jucat doar patru meciuri în acest sezon de Superligă. Cephas Malele a fost preferat ca înlocuitor al lui, dar acesta nu are cifre convingătoare: 13 meciuri și patru goluri. Janga are trei goluri în nouă meciuri, Buș nu a marcat în patru meciuri, Yeboah a înscris de trei ori în 14 meciuri, iar Birligea nu a înscris deloc, în cele 13 meciuri jucate.

Din acest motiv, Dan Petrescu caută o soluție ofensivă. Sergiu Buș ar putea pleca de la echipă, iar înlocuitorul lui ar fi un marcator veritabil.

Dan Petrescu, gata de un transfer

Dan Petrescu a pus ochii pe Amahl Pellegrino. Atacantul de 32 de ani provine din Norvegia, iar acesta a fost în weekend în România, pentru a vedea condițiile de la Cluj. Acesta urmează să ia decizia dacă va veni sau nu în România.

Fotbalistul de la Bodo/Glimt este unul dintre cei mai buni jucători din fotbalul scandinav. Acesta a marcat de 25 de ori și a oferit 10 pase de gol în ultimele 27 de partide jucate în prima divizie din Norvegia.

Crescut de academia celor de la Drammen, acesta a jucat doar în Norvegia, cu expepția a șase luni în 2021, când a fost legitimat la Damac, în Arabia Saudită.

Mjondalen (80 de meciuri/35 de goluri), Bodo/Glimt (69/42), Baerum (48/18), Stromsgodset (48/8), Kristiansund (39/33), Lillestrom (23/3) și Damac (12/2) sunt echipele din cariera acestuia.

Dan Petrescu își prelungește contractul cu CFR Cluj

Tehnicianul care va împlini pe 22 decembrie 55 de ani este decis să continue pe banca CFR-ului.

Formaţie de care s-a legat şi sentimental în ultimii 5 ani. Atunci când a revenit de fiecare dată în Gruia după o experienţă externă. Iar performanţele din acest sezon îl fac pe patronul Neluţu Varga să fie interesat să îi prelungească înţelegerea „Bursucului”. Aceasta este scandentă în 2024.

CFR Cluj a ajuns după trei ani în primăvară europeană, acolo unde o va întâlni pe Lazio în barajul pentru calificarea în optimile Conference League. Iar în Superligă se află pe poziţia a doua la 4 lungimi de liderul Farul şi un al şaselea titlu consecutiv este un obiectiv cât se poate de realist. În acest context, discuţiile dintre cele două părţi sunt pe cale să se finalizeze cu un acord.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe