CFR Cluj se pregătește și să vândă. Petrila e jucătorul pe care ardelenii vor lua bani mulți

Gabriel-Alexandru Ioniță / 07.10.2021, 21:28
CFR Cluj se pregătește și să vândă. Petrila e jucătorul pe care ardelenii vor lua bani mulți

CFR Cluj a trecut prin mai multe schimbări la nivel de lot în ultimele luni. Inițial, Marius Șumudică a fost numit antrenor înaintea startului acestui sezon și a adus cu el mai mulți fotbaliști, în principal străini.

Ulterior, el a fost demis în urma unui conflict cu acționarul majoritar Neluțu Varga și înlocuit cu Dan Petrescu. „Bursucul” a îndepărtat o parte din jucătorii aduși de Șumudică și a adus în schimb fotbaliști alături de care a colaborat bine în trecut.

Claudiu Petrila ar putea fi marea lovitură a celor de la CFR Cluj

Astfel, la CFR Cluj au fost aduși destul de mulți jucători într-un timp relativ scurt. Asta a însemnat că bugetul clubului a fost pus sub o presiune destul de mare, în special cu cheltuielile legate de salarii.

În mod firesc, oficialii clubului din Gruia se gândesc acum să și vândă câțiva jucători în perioada următoare pentru a-și amortiza din cheltuieli. Iar în acest moment principalul „produs” de export pare a fi Claudiu Petrila.

Tânărul de 20 de ani a avut un început foarte bun de sezon sub comanda lui Marius Șumudică. Iar evoluțiile sale foarte bune au continuat și sub comanda lui Dan Petrescu.

Petrila este principala variantă a campioanei pentru locul U21 din echipă. Astfel, el a jucat în toate cele 11 meciuri de campionat de până acum. Mai mult, a reușit să marcheze 4 goluri și să ofere și 3 pase decisive.

De asemenea, fotbalistul împrumutat sezonul trecut la Sepsi Sf. Gheorghe a marcat un gol și în Conference League. El i-a adus echipei sale un punct în meciul de pe teren propriu contra danezilor de la Randers.

Tânărul de 20 de ani a atras interesul mai multor cluburi din Vest

În acest context, mai multe cluburi importante din Europa, dar nu numai, au început să își manifeste interesul pentru Claudiu Petrila. Lucru dezvăluit chiar de Bogdan Mara, directorul sportiv de la CFR Cluj.

Întrebări au fost pentru Petrila, au fost și scouteri de la cluburi importante din Vest care l-au urmărit la meciuri, inclusiv din MLS. Pe viitor îl văd titular la echipa mare a României. Crește de la meci de meci, are meciuri în picioare. El trebuie să facă pașii necesari, să fie titular la naționala U21, la CFR e titular, iar în viitorul apropiat poate să facă pasul la naționala de seniori.

Când l-am adus acum 4 ani de la Oradea, era un băiețel de 50 kg, foarte firav. A crescut foarte mult. Când îi vede pe Deac și pe ceilalți jucători că stau să se pregătească, se pregătește și el în sală. A crescut mult fizic”, a spus Bogdan Mara la Digi Sport.