CFR Cluj și FCSB dau o adevărată lovitură cu participarea în Conference League. Ce bonusuri consistente primesc de la UEFA

Gabriel-Alexandru Ioniță 06.09.2022, 12:32
CFR Cluj și FCSB dau o adevărată lovitură cu participarea în Conference League. Ce bonusuri consistente primesc de la UEFA

CFR Cluj și FCSB vor debuta joi în grupele acestei ediții de Conference League. Campioana României va juca în deplasare cu Ballkani din Kosovo, în vreme ce echipa roș-albastră va merge la Londra pentru duelul de gală cu West Ham United.

CFR Cluj și FCSB sunt beneficiarele unor bonusuri noi introduse de cei de la UEFA în acest sezon

Pe lângă planul sportiv, cele două cluburi românești au în vedere și partea financiară la această participare în Conference League. Iar veștile primite recent de la UEFA sunt excelente în acest sens. Forul continental a introdus din acest sezon noi bonusuri pentru echipele care participă în grupele celor trei competiții europene.

Concret, este vorba despre circa 700 de milioane de euro care vor fi împărțire între Champions League, Europa League și Conference League. Din acești bani, cei mai mulți, 600 de milioane, se duc spre Champions League. Europa League primește 69.75 milioane de euro, iar Conference League 23.5 milioane de euro.

Acești bani vor fi împărțiți de UEFA, pentru fiecare competiție în parte, în funcție de criteriul performanțelor obținute de echipe în ultimii 10 ani în cupele europene. Iar sumele vor fi adăugate celor pe care echipele le primeau oricum pentru accederea în grupe.

De exemplu, în Champions League, Real Madrid se află pe primul loc în acel clasament întocmit de UEFA. Astfel, clubul din capitala Spaniei va primi, pe lângă cele 15.7 milioane de euro pe care le-ar fi încasat oricum, alte 36.3 milioane de euro. Iar mecanismul este același și pentru echipele din Europa și Conference League, dar cu sume mai mici, evident.

Este vorba despre banii la care a făcut referire și Gigi Becali recent

CFR Cluj și FCSB, dintre echipele participante în grupele Conference League în acest sezon, se află pe locurile 13, respectiv 8 în acel clasament întocmit de UEFA în baza performanțelor europene reușite în ultimii 10 ani. Astfel, campioana României va primi, în plus, suma de 890.000 de euro în plus, în vreme ce vicecampioana se va alege cu un bonus mai mare, de 1.112.500 de euro. Acești bani reprezintă suma despre care Gigi Becali a spus recent că este oferită de UEFA pentru că acest for o consideră pe FCSB drept continuatoarea Stelei.

„UEFA spune că mai există un bonus, un coeficient, dar esențial este coeficientul echipelor care au avut parcurs european. Noi, care am avut 4 puncte și pentru că am câștigat Cupa Campionilor, luăm un milion de euro în plus la calificare. Să vedem, poate face contestație Talpan! Nu vezi ce anomalie? UEFA te consideră Steaua, iar tu, în Romania, nu ești Steaua”, a spus Gigi Becali recent la Pro Arena.

Cu tot cu acest bonus, CFR Cluj va primi pentru participarea în grupele Conference League suma de 3.83 de milioane de euro, fără banii din vânzarea de bilete. De partea cealaltă, FCSB va ajunge la un total de circa 4 milioane de euro. În plus, roș-albaștrii se așteaptă la bani mult mai mulți din bilete decât rivalii din campionat.

CITEȘTE ȘI Cine transmite la TV meciurile CFR-ului și FCSB-ului din prima etapă a grupelor Conference League