Chiar ajunge în Premier League? Detalii de ultimă oră despre transferul lui Borza și război între impresari

Alex Matei 01.06.2023, 16:11
Chiar ajunge în Premier League? Detalii de ultimă oră despre transferul lui Borza și război între impresari

Transferul lui Borza de la Farul în Anglia e motiv de război între doi impresari români. Florin Manea a dezvăluit că fotbalistul nu ar fi eligibil pentru a juca în Premier League, iar Victor Becali a venit cu amănunte noi în care arată ca tânărul jucător ar putea totuși ajunge fără probleme în cel mai bogat campionat din lume.

Cotidianul britanic The Sun a scris prima dată despre interesul lui Fulham pentru Andrei Borza. Englezii au oferit și suma tranzacției, în jur de 2 milioane de euro.  Imediat după ce a apărut știrea despre posibilitatea transferului lui Borza la Fulham, Florin Manea a spus că fotbalistul nu ar avea dreptul să joace în Premier League.

Nu poate să meargă Borza în Premier League, pentru că nu are coeficient să meargă acolo. Sunt multe criterii după care se acordă acest coeficient, nu doar prezenţa în echipa naţională. Dacă joci la naţională, primeşti 4 puncte.

Trebuie să ai 15 să fii eligibil şi 12 să intri în comisie. Naţionala României îţi dă patru puncte, echipa la care joci, campionatul în care joci la fel. Această regulă este de la Brexit încoace.

Octavian Popescu are patru puncte, Borza are un punct probabil. Campionatul României nu îţi dă niciun punct. Nu ştiu exact criteriile. Radu Drăguşin nu se califica la acest criteriu dacă nu promova Genoa în această vară, iar el e jucător de națională, care a și jucat în Italia.

Aşa am auzit şi eu că Tottenham îl vrea pe Radu Drăguşin. Nu m-a sunat nimeni”, a declarat Florin Manea, conform Fanatik.

Ce spune impresarul lui Borza

Victor Becali, agentul lui Borza, a reacționat imediat și l-a atacat subtil pe Manea.

„Florin Manea să se documenteze înainte să vorbească despre jucători care nu sunt sub contract cu el. Se pare că a rămas în urmă cu datele, poate era obosit când a dat declarația.

Există acum în Anglia o regulă conform căreia cluburile din Premier League pot transfera 3 jucători din orice parte a lumii, între 18 și 21 de ani, fără a mai trece printr-o comisie de evaluare. OK, Borza n-are 18 ani, dar poate fi cumpărat și adus în Anglia la iarnă”, a spus Victor Becali pentru gsp.

La doar 17 ani, Andrei Borza a uimit lumea fotbalului românesc. A devenit titular la Farul, a luat titlul cu echipa lui Hagi în Superliga și acum este dorit de echipe puternice din străinătate.

PSV, Fulham, Ajax s-au interesat deja de tânărul fotbalist al constănțenilor.

Chiar dacă are o vârstă fragedă, Borza este cerut și la echipa națională de seniori, acolo unde postul de fundaș stânga este o problemă după accidentarea lui Bancu.

Urmăriți Playsport.ro și pe