Cinci staruri din Premier League au ajuns în atenția instanței în procesul momentului din Marea Britanie

Gabriel-Alexandru Ioniță 11.08.2022, 14:10
Cinci staruri din Premier League au ajuns în atenția instanței în procesul momentului din Marea Britanie

Cinci jucători importanți din Premier League au ajuns în „vizorul” instanței, în cadrul procesului în care Benjamin Mendy este acuzat de mai multe tentative de viol și agresiune sexuală. Este vorba despre Raheem Sterling, Jack Grealish, Kyle Walker, Riyad Mahrez și John Stones, toți foști sau actuali coechipieri ai francezului la Manchester City.

Cinci fotbaliști importanți din Premier League sunt luați în calcul drept potențiali martori în procesul lui Benjamin Mendy

Potrivit Daily Mail, cei 5 au ajuns miercuri în atenția instanței de la Tribunalul Chester Crown. Concret, membrii juriului care va judeca acest dosar au fost întrebați dacă îi cunosc pe cei cinci. Asta pentru că se consideră că ei ar putea fi martori importanți în acest dosar și că ar putea oferi informații prețioase legate de comportamentul coechipierului lor din perioada în care se presupune că el ar fi comis toate acele fapte. Benjamin Mendy este acuzat de nu mai puțin de zece fapte penale, iar toate se referă la tentative de agresiuni de natură sexuală.

Mai exact, fundașul stânga de 28 de ani este acuzat de 8 fapte de viol, una de tentativă de viol și una de agresiune sexuală. Se presupune că aceste fapte ar fi fost îndreptate către un total de 7 victime. Dacă va fi găsit vinovat, campionul mondial cu Franța în 2018 riscă între 5 și 20 de ani de închisoare.

Mendy a pledat de fiecare dată nevinovat. El a executat deja câteva luni de închisoare, din august anul trecut, când au apărut primele acuzații împotriva sa, până în luna ianuarie a acestui an, când a fost eliberat pe cauțiune. În toată această perioadă, francezul a fost suspendat de Manchester City, echipă alături de care a câștigat trei titluri în Premier League.

Transferul lui Mendy la City a fost unul de răsunet la momentul respectiv

Conform sursei citate, procesul lui Mendy ar mai putea dura circa 15 săptămâni. Până în prezent, au fost audiate în acest dosar 14 persoane, 8 bărbați și 6 femei. Și sunt șanse destul de mari ca în perioada următoare să se întâmple același lucru și cu anumiți jucători din Premier League, care ar putea dezvălui informații prețioase pentru anchetă. Bineînțeles, primii vizați ar fi coechipierii francezului de la Manchester City.

Benjamin Mendy a ajuns în Premier League în vara anului 2017, de la AS Monaco, în schimbul sumei de 57.5 milioane de euro. El venea după sezonul fabulos reușit alături de gruparea din Principat. Atunci, sub comanda lui Leonardo Jardim, monegascii au câștigat titlul în Ligue 1 în detrimentul lui PSG și au ajuns până în semifinalele UEFA Champions League, unde au fost eliminați de Juventus. Din acea echipă făceau parte nume uriașe, precum Kylian Mbappe, Radamel Falcao, Fabinho, Bernardo Silva, Thomas Lemar sau Joao Moutinho.

Urmăriți Playsport.ro și pe