Cine e cea mai bogată jucătoare de tenis din lume. Sportiva are miliarde și se mărită în curând

Ștefănescu Dragoș / 14.10.2021, 15:12
Cine e cea mai bogată jucătoare de tenis din lume. Sportiva are miliarde și se mărită în curând

Tenisul este cu siguranță unul dintre cele mai frumoase discipline sportive din lume. În afara satisfacțiilor sportive, sportul alb oferă și câștiguri materiale substanțiale marilor campioni. În ultimii ani, câștigurile obținute din tenis au atins cote amețitoare. Totuși cea mai bogată jucătoare de tenis din lume nu a strâns averea impresionantă din turneele WTA.

Cea mai bogată jucătoare de tenis din lume

Sportul mondial a devenit în ultimii ani o adevărată industrie. Câștigurile din tenisul profesionist au explodat, iar marile turnee oferă premii amețitoare. Sportivii de top se pot mândri cu câștiguri de milioane de euro.

În mod paradoxal, cea mai bogată jucătoare de tenis din lume, Jessica Pegula, nu a obținut averea fabuloasă din tenis. Jessica este fiica miliardarului Terry Pegula care este implicat în afaceri din  domeniul imobiliar şi al extracţiei gazelor naturale. Terry Pegula este proprietarul echipei Buffalo Sabres din campionatul nord-american de hochei pe gheaţă. Împreună cu soţia lui, Kim, deține și echipa Buffalo Bills din campionatul de fotbal american.

Jessica Pegula are 27 de ani și se va mărita luna aceasta cu Taylor Gahagen. Acesta a fost analist de investiţii, timp de 7 ani, la firma părinţilor sportivei, Pegula Sports and Entertainment.

Jessica Pegula este pe locul 24 WTA și a câștigat până acum din tenis 2,2 milioane de euro. În cadrul turneului de la Indian Wells, Jessica a avut un parcurs excelent. Americanca a reușit să ajungă până în faza sferturilor de finală unde a fost învinsă de Viktoria Azarenka (32 WTA) cu scorul de 6-4, 6-2. În acest sezon, Pegula a fost una dintre cele mai în formă jucătoare din circuitul WTA. Americanca a câștigat 39 de meciuri și a pierdut doar 19.

Simona Halep și Sorana Cîrstea eliminate prematur de la Indian Wells

Simona Halep și Sorana Cîrstea au fost eliminate în turul 3 de la Indian Wells. Simona a fost învinsă de Aliaksandra Sasnovich (27 de ani, 100 WTA), scor 5-7, 4-6, în timp ce Sorana Cîrstea a fost eliminată de Elina Svitolina (27 de ani, 7 WTA), scor 6-3, 4-6, 6-7(3).

A fost ultimul turneu din 2021 la care au fost prezente pe tablou Simona Halep și Sorana Cîrstea. Simona va mai juca în acest an la turneul WTA 500 de la Moscova, care e programat între 18 și 24 octombrie, dar și la turneul WTA 250 de la Cluj-Napoca. Transylvania Open e programat în intervalul 25-31 octombrie.
Sorana Cîrstea nu va evolua la niciunul dintre aceste două turnee. În schimb, Sorana și-a anunțat prezența la turneul WTA 250 de la Linz, programat între 6 și 12 noiembrie.