Cine e cel mai bine plătit sportiv din lume în 2023! Suma uriașă câștigată și care e Top 3

Alex Matei 03.05.2023, 10:12
Cine e cel mai bine plătit sportiv din lume în 2023! Suma uriașă câștigată și care e Top 3

Sportivii de pe întreaga Planetă câștigă sume importante, de multe ori peste media cetățeanului de rând, dar există și o categorie aparte, a celor mai buni, remunerați cu sume astronomice.

Câți bani câștigă Ronaldo și Messi

De departe, sportul-rege rămâne fotbalul din moment ce generează și cele mai mari salarii și recompense pentru jucători.

Cristiano Ronaldo (38 de ani), graţie fabulosului său contract cu clubul saudit Al-Nassr, este cel mai bine plătit sportiv din lume în 2023, cu venituri de 136 de milioane de dolari (124 de milioane de euro), devansându-i pe argentinianul Lionel Messi şi pe francezul Kylian Mbappe, potrivit clasamentului anual dat publicităţii marţi de Forbes.

Starul lusitan a revenit astfel pe primul loc în acest inedit top, poziție pe care a mai ocupat-0 și în 2016 şi în 2017.

Această revenire în fruntea clasamentului Forbes este consecinţa directă a plecării sale de la Manchester United în Arabia Saudită, în luna ianuarie, deoarece cele două contracte combinate îi aduc în acest sezon 46 de milioane de dolari (42 de milioane de euro), la care se adaugă 90 de milioane de dolari (82 milioane euro) din diversele sale parteneriate de afaceri din ultimele 12 luni.

Ronaldo, care a semnat un angajament valabil până în 2025 cu Al-Nassr, va primi un salariu anual de 75 de milioane de dolari, estimează Forbes, care anticipează şi „oportunităţi suplimentare de marketing” în această ţară, al cărei ambasador neoficial al sportului este acum.

Un rol preluat şi de Lionel Messi, detronat de pe prima poziţie în ciuda veniturilor sale brute de 130 de milioane de dolari (118 de milioane de euro). Argentinianul este legat printr-un contract important cu Oficiul de turism al Regatului saudit, în timp ce joacă la Paris Saint-Germain, club deţinut de emiratul rival Qatar. PSG tocmai l-a sancţionat pe Messi după o călătorie de două zile la Riad, fără acordul conducătorilor săi.

Cine e cel mai bine plătit sportiv care nu practică fotbalul

Cele două superstaruri ale fotbalului nu sunt singurele care reflectă marile investiţii ale Arabiei Saudite în acest sport, deoarece americanii Dustin Johnson (107 milioane de dolari) şi Phil Mickelson (106) apar în Top 10, pe locurile 6 şi 7, graţie dividendelor încasate în urma migrării lor din PGA Tour către circuitul rival LIV Golf, finanţat de Arabia Saudită.

Francezul Kylian Mbappe, coechipierul lui Messi la PSG, completează podiumul clasamentului Forbes, după ce a făcut un salt spectaculos de pe locul 55 pe poziţia a treia, cu venituri de 120 de milioane de dolari (109 milioane euro), pe baza contractului reînnoit anul trecut cu PSG, care i-a adus 100 de milioane de dolari (91 milioane euro). La acest salariu impresionant, cel mai mare din fotbalul mondial, se adaugă 20 de milioane de dolari provenind din activităţile sale în afara terenului.

Chiar în spatele lui Mbappe se află jucătorul american de baschet LeBron James, superstarul NBA şi al echipei Los Angeles Lakers, cu câştiguri de 119,5 milioane de dolari, din care 75 de milioane de dolari (68 de milioane de euro) sunt venituri extrasportive.

Urmăriți Playsport.ro și pe