Cine e cel mai bun fotbalist al sezonului din Premier League. Anunțul de ultimă oră

Ioan Valentin Oprea 27.05.2023, 18:27
Cine e cel mai bun fotbalist al sezonului din Premier League. Anunțul de ultimă oră

Tânărul star din atacul lui Manchester City, Erling Haaland, a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului din Premier League. Este al patrulea an la rând în care acest trofeu ajunge la un jucător al formaţiei pregătite de Pep Guardiola.

Belgianul Kevin De Bruyne a primit această distincţie în 2020 şi 2022, iar fundaşul portughez Ruben Diaz a câştigat premiul în 2021.

Cu nu mai puţin de 36 de goluri marcate în această ediţie de Premier League, Haaland a depăşit recordul de goluri înscrise pe parcursul unui sezon în Anglia. Celebrii atacanţi Andy Cole şi Alan Shearer co-deţineau, de aproape trei decenii, acest record, cu câte 34 de reuşite.

Haaland îşi poate îmbunătăţi cifrele duminică, când City va evolua, în ultima etapă, împotriva celor de la Brentford. Finalul de sezon este unul extrem de plin pentru gruparea de pe „Etihad Stadium”. După ce şi-au asigurat, weekend-ul trecut, titlul, pentru al treilea an consecutiv, „cetăţenii” au şansa de a face tripla şi de a cuceri, de asemenea, FA Cup şi Liga Campionilor.

Finala rămâne pe „Ataturk”

Prima finală este cea din FA Cup, cu marea rivală Manchester United. Meciul e programat duminica viitoare, în data de 3 iunie, pe marele „Wembley”. Şapte zile mai târziu, în 10 iunie, elevii lui Pep Guardiola vor juca la Istanbul, pe stadionul „Ataturk”, împotriva italienilor de la Inter Milano. Dacă va trece de nerazzrurri, City va câştiga, pentru prima dată în istoria sa, trofeul Champions League.

În ciuda situaţiei politice complicate din Turcia, unde urmează să se desfăşoare duminică, 28 mai, turul secund al alegerilor prezidenţiale, oficialii UEFA au dat asigurări că ultimul act al Ligii Campionilor nu va fi mutat să se dispute într-o altă ţară.

Presa din Anglia a speculat că forul condus de slovenul Aleksander Ceferin se teme pentru siguranţa fanilor şi ar lua serios în calcul să organizeze finala în Portugalia, la Lisabona.

Urmăriți Playsport.ro și pe