Cine este Emma Răducanu. Dezvăluiri din trecutul sportivei care a produs cea mai mare surpriză

Giosanu Catinca / 12.09.2021, 07:52
Cine este Emma Răducanu. Dezvăluiri din trecutul sportivei care a produs cea mai mare surpriză

Cine este Emma Răducanu,  noua stea din tenisului feminin mondial? Jucătoarea cu origini românești tocmai a câștigat US Open și a stabilit un record greu de doborât. 

Cine este Emma Răducanu, noua senzație a tenisului mondial

Emma Răducanu s-a ocupat cu altceva înainte de a păși în lumea sportului alb. Mulți cunosc performanțele realizate de către tânăra jucătoare britanică de origine română în ultimii ani, însă puțini sunt cei care știu ce a făcut Emma în trecut.

Emma Răducanu a făcut balet, înot și călărie înainte de a se opri la tenis. Și pentru că părinții au fost foarte stricți, Emma și-a dezvoltat de mică mentalitatea de învingător.

Primul antrenor a fost chiar tatăl său, Ion Răducanu, iar vecinii susțin că și acum cei doi joacă tenis pe terenul din curtea casei din Londra.

Emma Răducanu nu a locuit dintotdeauna în Marea Britanie. Ea s-a născut în Canada, din tată român, de loc din București, şi mamă chinezoaică. Familia ei s-a stabilit în Regatul Unit pe vremea când ea avea doar doi ani. Tenis a început să joace abia la cinci ani. Tânăra a recunoscut că „părinţii au fost destul de stricţi. Nu doar cu tenisul, ci cu toate.”

Cred că am dezvoltat această mentalitate de învingător de la o vârstă mică.”, a declarat jucătoarea de 18 ani pentru iNews.

Cine este Emma Răducanu? ”Îi place ciocolata neagră și adoră călătoriile în România”

Emma Răducanu adoarme pe ritmuri de rap, iubește ciocolata neagră și vorbește română, engleza și mandarina.

Călătoresc peste tot cu ciocolata neagră şi unt de arahide. E musai să le am cu mine, le iau peste tot. Mănânc în fiecare zi un pătrat de ciocolată neagră pentru că am nevoie de ceva dulce.”, a povestit Emma Răducanu.

Într-un interviu acordat pentru Gazeta Sporturilor la Wimbledon, purtat în limba engleză Emma Răducanu a folosit și cuvinte românești.

Tatăl meu e din București. La fel ca bunica, ca mamaia (n.a – pronunță românește cuvântul), care locuiește în continuare în centrul Bucureștiului. Revin acolo de câteva ori pe an pentru a o vedea. E foarte frumos. Iubesc mâncarea de acolo. Să fiu sinceră, e incredibilă! Bunica îmi gătește, iar ăsta e un alt lucru special.”, a mai spus Emma.

În ceea ce privește idolul său, sportiva a spus că o consideră pe Simona Halep un model.

Îi admir deplasarea și modul în care luptă. Ea a câștigat Wimbledon și a spus că nu se aștepta să reușească asta, dar a arătat că dacă îți pui mintea și inima la lucru, poți să atingi tot ceea ce îți propui.”, a declarat Emma Răducanu.