Cine e Milady?

Radu Oprișan 22.12.2020, 12:12
Cine e Milady?

Textul de față este o replica în continuarea rândurilor așternute în editorialul – coleg de către Marius Mitran. Maestrul face o parabolă și personifică, mă rog, ”clubifică”, eroii lui Alexandre Dumas, portretizând lupta la titlu din Liga1. Craiova, FCSB și CFR își găsesc loc în metaforeLe maestrului, și sunt Athos, Porthos și Aramis. Sepsi e mandatată să mărească suspansul și primește rolul lui D’Artagnan!

Cherchez la femme

Cherchez la femme este expresia ce se impune în cazul de față. Parcă aud vocea baritonală a lui Toma Caragiu în celebra scenetă cu” N -am găsit altă rimă”: ” Bine, mă, Maestre, nu puteai să scrii o fabulă mai simplă? Știam și noi cine e boul și cine e vițelul. Acum știm cine e Athos, Porthos și că D’Artagnan e Sepsi. Dar, cine e Milady? Cine e femeia care s-a insinuat printre ei și le-a dat echilibrul peste cap? Femeia frumoasă, seducătoare , cu bucle zăpăcite, cu piele albă și gât de lebădă care, prin conexiunile ascunse, îi are pe toți la degetul mic și le poate influența soarta doar clipind complice?

Răspunsul portretului robot

Aidoma licitațiilor trucate, in liniile ”caietului de sarcini” creionat mai sus se înscrie clar seducătoarea Ligii1: Viitorul! Copila de la malul mării e fresh, e superbă, de nestăvilit. Și pare oricând predispusă. Nu e, încă, o doamnă, dar îi stă bine așa. Ca o adevărată Spy Women, e capapilă să câștige campionatul, dând toate planurile peste cap pentru ca, în scurt timp, să supervizeze lupta la retrogradare.

Iată-l și pe Richelieu

Continuăm sarabanda metaforelor propuse de Marius Mitran în editorialul vecin și, dacă am stabilit cine e Milady, ne jucăm în continuare identificîndu-l pe Richelieu. Cardinalul intrigant care e în spatele tutoror și îi dezbină pe toți pentru a-i manipula. Inclusiv pe Rege! Cum cine e Richelieu?! Rednic! Mircea Rednic. Îi învârte pe toți pe degete și îi anesteziază cu zîmbetul ștrengăresc. Și o are pe Milady! Atenție, țelul lui Richelieu este schimbarea structurii statului într-o monarhie absolută! Cine nu se pricepe la metafore să nu ia în seamă prezentul text.

Urmăriți Playsport.ro și pe