Cine e noul finanțator din Liga 1. A plătit deja o mică avere în tentativa de a salva echipa de la retrogradare

Olteanu Ștefan 08.12.2021, 12:56

S-a aflat cine este noul finanțator din Liga 1, care a ales să investească la Academica Clinceni. Clubul ilfovean a anunțat în urmă cu o săptămână că are un nou acționariat, însă nu a oferit și detalii cu privire la acesta. Se pare că în cele din urmă lucrurile s-au clarificat, iar noul investitor le-a plătit deja și o primă consistentă fotbaliștilor.

Florin Dobrescu e noul finanțator din Liga 1. Primă de 15.000 de euro după duelul Academica Clinceni – Dinamo 1-0

Noul finanțator din Liga 1 a fost deconspirat. Academica Clinceni a dezvăluit printr-un comunicat publicat pe 1 decembrie că alături de club au venit noi acționari, însă nu a oferit niciun fel de detaliu. Singurele lucruri dezvăluite de ilfoveni au fost cu privire la cei doi colaboratori care s-au alăturat staff-ului administrativ: Augustin Călin, care va fi director sportiv, şi Sabin Ilie, în funcţia de team manager.

În cele din urmă, a fost dezvăluită și identitatea noului finanțator. Potrivit gsp.ro, este vorba despre Florin Dobrescu, un tânăr de 32 de ani care este originar din Craiova.
Conform sursei citate, despre noul investitor al Academicii nu se cunosc foarte multe detalii, ci doar că a venit la întâlnirile cu oamenii din club însoțit de patru bodyguarzi.
Totuși, se pare că Florin Dobrescu are resursele financiare pentru a o ajuta pe Academica Clinceni. Acesta ar fi plătit deja o primă consistentă pentru fotbaliști după succesul cu Dinamo, scor 1-0 în runda precedentă:

A plătit deja prime de 15.000 de euro pentru victoria cu Dinamo, o sumă pe care au împărțit-o jucătorii și staff-ul. Până acum s-a ținut de cuvânt”, au spus persoane din cadrul clubului, potrivit sursei citate.

Adrian Falub, noul antrenor al Academicii. A fost angajat pe funcția de director tehnic

Ionuț Chirilă este încă antrenor în acte la Academica Clinceni, iar din această cauză Falub a fost angajat în funcția de director tehnic.
Chirilă este suspendat până pe 15 decembrie, dată până la care clubul ilfovean speră să îi rezilieze contractul.

Cred că lotul pe care îl are Academica Clinceni este bun, iar locul din clasament nu reflectă valoare lui. În România sistemul competiţional îţi dă posibilitatea să rezolvi problemele în playout. E o situaţie dificilă, dar nu imposibilă. Eu am nevoie de toţi jucătorii care sunt aici. Sper ca toată lumea să fie cu gândul aici şi să rămână aici. Prioritare sunt cele trei meciuri care au mai rămas de jucat în acest an. Trebuie să luăm cât mai multe puncte din aceste partide. Echipa a arătat că are calitate. Nu poţi să câştigi împotriva lui Dinamo dacă nu te antrenezi cum trebuie înainte de meci şi nu ai antrenor. Asta înseamnă că sunt jucători care au calitate”, a spus Adrian Falub la prezentarea sa oficială, potrivit site-ului Academicii.

Urmăriți Playsport.ro și pe