Cine este antrenorul care îi vânează postul lui Mirel Rădoi la echipa națională: „Într-o zi am să fiu în locul lui”

Catinca Giosanu 02.09.2021, 19:03
Cine este antrenorul care îi vânează postul lui Mirel Rădoi la echipa națională: „Într-o zi am să fiu în locul lui”

Un antrenor român i-a pus gând rău lui Mirel Rădoi. Tehnicianul vrea să îi ia locul selecționerului în vârstă de 40 de ani la echipa națională de fotbal a României. Bărbatul este ferm convins că într-o zi se va instala pe banca tehnică a tricolorilor.

El l-a pus în gardă pe Mirel Rădoi

Mirel Rădoi este un fost jucător român de fotbal care și-a petrecut majoritatea carierei la FC Steaua București respectiv FCSB. În prezent, el este antrenorul principal al echipei naționale de fotbal a României. Elevii săi vor disputa în aceasta seară un meci care contează pentru calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal 2022 Qatar. Partida va începe la ora 21:45. Meciul va putea fi urmărit în format liveTEXT pe playsport.ro și în direct la ProTV.

Bogdan Lobonţ își dorește ca într-o bună zi să ajungă să conducă prima naţională a României. Deocamdată, el ocupă funcția de selecţioner al nou-înfiinţatei reprezentative U20, dar nu se mulțumește cu atât.

Dacă visez să devin selecţionerul naţionalei mari? Normal că visez şi cu siguranţă acest lucru o să se întâmple. Am parcursul meu şi nu vreau să grăbesc lucrurile. O să vină, cu siguranţă.

Într-o bună zi Bogdan Lobonţ o să fie şi selecţionerul României. Trebuie să îi dăm încredere lui Mirel. Este un antrenor competent şi cu siguranţă şi el încearcă să obţinăm maximum din ce poate să dea fiecare jucător.”, a spus Lobonţ, într-o conferinţă de presă.

Tehnicianul are experiență în Liga 1

Fostul mare portar al echipei naţionale a României, Bogdan Lobonţ, este primul selecționer al echipei naționale U20 a României.

De-a lungul timpului, Lobonţ a îmbrăcat de 85 de ori tricoul României. El a participat atât la turneele finale Euro 2000 , cât şi la Euro 2008. De asemenea, a activat la cluburi precum Corvinul Hunedoara, Rapid Bucureşti, Ajax Amsterdam, Dinamo Bucureşti, Fiorentina şi AS Roma.

În cariera sa de antrenor, Lobonț a pregătit-o pe U Cluj în sezonul 2018-2019. Înainte de asta, el a făcut parte din staff-ul lui Cosmin Contra la prima reprezentativă.

Lobonț s-a retras din activitatea de jucător chiar la echipa naţională, în iunie 2018, într-un meci de pregătire cu Finlanda, la Ploieşti.

În perioada care urmează, echipă naţională sub 20 de ani a României va participa într-o competiţie amicală alături de selecţionate puternice ale Europei. Prin această competiţie se oferă o experienţă internaţională jucătorilor care fac tranziţia de la nivel U19 spre naţionala de tineret.

Programul tricolorilor U20 în această toamnă

2 septembrie: România U20 – Portugalia U20

6 septembrie: Anglia U20 – România U20

7 octombrie: România U20 – Cehia U20

11 octombrie: Germania U20 – România U20

11 noiembrie: România U20 – Polonia U20

15 noiembrie: Italia U20 – România U20

Urmăriți Playsport.ro și pe