Cine este cu adevărat congolezul de 110 kilograme, care face senzație la Mondialul de handbal. Gauthier Mvumbi e cunoscut în toată lumea

Marian Cărăvan 18.01.2021, 11:36
Cine este cu adevărat congolezul de 110 kilograme, care face senzație la Mondialul de handbal. Gauthier Mvumbi e cunoscut în toată lumea

La ediția din acest an a Campionatului Mondial de handbal masculin s-a remarcat un jucător din Congo. Gauthier Mvumbi face senzație la Mondiale. Handbalistul i-a impresionat pe toți datorită gabaritului său. „Gigantul” e „greu de ucis”.

Congolezul Gauthier Mvumbi are 110 kg și face senzație la Mondialul de handbal

În această perioadă, în Egipt se desfășoară Campionatul Mondial de handbal masculin. O competiție de la care România lipsește. Astfel, dacă nu îi putem vedea pe „tricolori”, stăm din nou în fața televizorului și ne uităm la alții. Și avem la ce. La Mondialul de handbal a ieșit în evidență un jucător din Congo. Are 26 de ani, 1,92 metri și cântărește 110 kilograme. El este Gauthier Mvumbi, pivotul echipei naționale de handbal a RD Congo. Îi place să i se spună „Gigantul” și face senzație la Campionatul Mondial. Gabaritul său impresionant îi scoate din minți pe adversari. E imposibil de ținut un jucător cu așa dimensiuni. Bătăliile de semicerc sunt infernale.

Gauthier Mvumbi pare desprins din alt film. Credeți, totuși, că nu se descurcă pe semicerc? Din contră! Deși sud-americanii au câștigat cu 28-22, handbaliștii din Congo nu s-au făcut de râs. Cu atât mai puțin Gauthier Mvumbi, care a atras toate privirile. 11 meciuri a stat pe teren pivotul naționalei congoleze. Suficient cât să iasă în evidență. Procentaj sută la sută pentru congolez în meciul cu Argentina. „Gigantul” a valorificat toate cele patru oportunități pe care le-a avut în meciul cu Argentina. Pivotul congolez a înscris patru goluri, din tot atâtea ocazii. Gauthier Mvumbi face senzație la Campionatul Mondial. Firește, asta nu a ajutat echipa să se impună în fața Argentinei. Congo e la prima participare la un Campionat Mondial de handbal.

Gauthier Mvumbi, „Gigantul” de la Campionatul Mondial de handbal masculin
Gauthier Mvumbi, „Gigantul” de la Campionatul Mondial de handbal masculin

Cine este Gauthier Mvumbi, congolezul de 110 kilograme, care face senzație la Mondialul de handbal. Comparat cu Shaquille O’Neal

Apariția lui Gauthier Mvumbi a stârnit deja controverse despre cât cântărește cu adevărat. Congolezul e prezentat ca având 1,92 m și 110 kilograme, dar, privind imaginile, e clar că nu acestea sunt datele reale. Se speculează că ar avea nu mai puțin de 130 de kilograme. Datorită gabaritului său, fanii au ajuns să îl compare cu celebrul baschetbalist Shaquille O’Neal. Chiar și fostul star din NBA s-a arătat impresionat de pivotul naționalei de handbal masculin a RD Congo, aflată la prima participare din istorie la un Mondial. Shaquille O’Neal i-a scris lui Gauthier Mvumbi, imediat după ce a văzut imaginile cu el.  „Se zice că ești Shaq al handbalului, ce se întâmplă?”, i-a transmis faimosul Shaquille O’Neal.

Un vis care a devenit realitate, pe care nu credeam că o voi trăi. Mulțumesc idolului meu pentru mesaj și pentru susținere. Nu prea înțeleg ce se petrece, dar știu ce trebuie să spun: trăiește-ți visul și luptă pentru ceea ce ești”, a scris Gauthier Mvumbi pe Instagram.

Născut la data de 15 mai 1994, în Franța, Gauthier Mvumbi este legitimat la Druex, echipă din liga a patra franceză.

Nu am crezut niciodată că voi trăi așa ceva. Vreau să profit la maximum, să ma distrez cât mai mult la acest campionat mondial”, spunea Gauthier Mvumbi înaintea startului competiției din Egipt.

Gauthier Mvumbi face senzație la Campionatul Mondial de handbal masculin.

Urmăriți Playsport.ro și pe