Cine este miliardarul care vrea să cumpere Inter Milano. Afacerea uriașă prin care italienii pot deveni cel mai bogat club din lume

Robert Zanfir / 29.12.2021, 19:15
Cine este miliardarul care vrea să cumpere Inter Milano. Afacerea uriașă prin care italienii pot deveni cel mai bogat club din lume

Prințul Mohammed bin Salman ar putea investi 1 miliard de dolari într-o afacere uriașă. Preluarea lui Inter Milano din mâinile chinezului Steven Zhang.

Inter Milano o duce foarte bine din punct de vedere sportiv. Fosta echipă a lui Cristi Chivu a pus capăt seriei fabuloase, de 9 titluri la rând, a celor de la Juventus. Și în acest sezon, nerazzurrii sunt lideri în Serie A și se anunță ca principala candidată la câștigarea campionatului.

Cine este miliardarul care vrea să cumpere Inter Milano. Afacerea uriașă prin care italienii pot deveni cel mai bogat club din lume

Cu toate acestea, italienii stau foarte rău la capitolul finanțe. Chinezul Steven Zhang, președintele clubului, nu mai face față cheltuielilor și este în căutarea unui investitor. Familia Zhang a pierdut doar anul trecut 300 de milioane de euro, iar „scurgerile” continuă și în acest sezon.

Potrivit International Business Times, Inter Milano ar putea fi preluat de un consorțiu controlat de Mohammed bin Salman. Șeicul care o conduce și pe Newcastle ar putea investi 1 miliard de dolari prin Fondul de Investiții Public din Arabia Saudită.

Șeicul Mohammed bin Salman are însă și concurență în lupta pentru preluarea lui Inter. Presa din Italia vorbește și despre presupusul interes al americanului Daniel E. Straus, care are experiența unor alte investiții în sport.

Cine este miliardarul Mohammed bin Salman

Mohammed bin Salman este în fruntea Fondului Public de Investiţii din Arabia Saudită, iar din octombrie a devenit oficial și patronul lui Newcastle. Cu o avere de aproximativ 400 de miliarde de euro, Mohammed bin Salman a fost cap de afiș câteva săptămâni în presa internațională și a fost încoronat cu statutul de „cel mai bogat patron al unui club de fotbal”.

Însă toată această atenție ațintită asupra sa a adus și câteva dezvăluiri incredibile. Prințul moștenitor saudit este acuzat de un fost ofițer de informații, care acum trăiește în exil în Canada, că ar avea o minte criminală.

Într-un interviu acordat pentru o televiziune din SUA, Saad Aljabri, fost ofițer superior de informații în Arabia Saudită, spune că Mohammed bin Salman este bănuit de crimă.

Ar fi plănuit în 2014, împreună cu Mohammed bin Nayef, prințul moștenitor de la acea vreme, asasinarea regelui Abdullah. Totul pentru a-l pune la putere pe tatăl său, Salman.

E un psihopat fără pic de empatie, care nu simte emoții. Nu a învățat niciodată din propriile experiențe. I-a spus: «Vreau să îl asasinez pe regele Abdullah. Primesc un inel cu otravă din Rusia. Îmi este suficient doar să dau mâna cu el și va fi gata». Am luat această afirmație cât se poate de în serios
Saad Aljabri