Cine este omul de afaceri care a cumpărat 49 la sută din acțiunile clubului Rapid București. A preluat pachetul în aceste zile

Gabriel-Alexandru Ioniță 28.04.2022, 17:01
Cine este omul de afaceri care a cumpărat 49 la sută din acțiunile clubului Rapid București. A preluat pachetul în aceste zile

Victor Angelescu a devenit oficial acționarul majoritar al clubului Rapid. Omul de afaceri a achiziționat cele 49% din acțiunile societății, pe care până acum le deținea cehul Martin Machon, directorul executiv al APS Holding.

Victor Angelescu și Martin Machon au achiziționat în februarie 2021 97% din acțiunile clubului de fotbal Rapid. Dintre acestea, 49% erau deținute de Martin Machon, care i le-a cedat acum lui Angelescu, care devine astfel acționar majoritar, cu 97%.

Victor Angelescu va fi acționarul majoritar al lui Rapid, cel puțin până în vară. Atunci, va fi cooptat Dan Șucu în acționariatul clubului

Cel mai probabil, acesta va urma să cedeze o mare parte din aceste acțiuni către Dan Șucu, proprietarul Mobexpert. Acesta a investit deja sume importante în dezvoltarea Academiei Rapid și și-a manifestat deja interesul de a investi și la echipa mare.

El a fost văzut în tribune la ultimele două meciuri jucate de Rapid pe teren propriu în play-out-ul Ligii 1, 8-0 cu Gaz Metan și 1-0 cu Sepsi Sf. Gheorghe. Astfel că pare doar o chestiune de timp până când Dan Șucu va intra oficial în acționariatul clubului giuleștean.

Nu se mai pune decât problema procentului pe care va urma acesta să îl dețină. Iar informațiile apărute până în prezent spun că Victor Angelescu și Dan Șucu ar urma să dețină un număr egal de acțiuni la Rapid în anii următori.

Comunicatul transmis de omul de afaceri ceh

Martin Machon a explicat prin intermediul unui comunicat de presă de ce a decis să renunțe la acțiunile pe care le deținea la Rapid. Dar și că acest parteneriat a dus la dezvoltarea în România a brandului APS Holding. Deci obiectivul său a fost atins. În plus, pe durata acestui parteneriat, Rapid s-a întors în Liga 1, așa că se poate spune că toată lumea a ieșit pe plus din această colaborare.

Antreprenorul și investitorul ceh Martin Machon a deținut 49% din clubul de fotbal din 2018, când echipa concura încă într-o ligă inferioară. Rapid București s-a bucurat de succes în sezonul 2020/2021, la finalul căruia a fost promovat din nou în clasamentul de top al României. Pachetul de acțiuni al lui Machon va fi cumpărat de Victor Angelescu, care va deveni proprietarul majoritar al clubului.

În timpul celor 4 ani de colaborare a lui Machon cu Rapid București, clubul a reușit să revină în topul ligii de fotbal din care fusese retrogradat după colapsul financiar din 2016. Inițial, puțini au crezut în planul ambițios de a readuce clubul în clasament, dar experiența administrativă și pasiunea pentru fotbal a proprietarilor clubului au dat roade, iar fiecare an a dus echipa cu un pas mai aproape de îndeplinirea scopului vizat. Clubul a făcut un pas incredibil avansând din liga a treia în clasamentul de top în doar patru ani. Primul sezon înapoi în top demonstrează că această echipă cu istorie bogată nu a revenit fără ambiții, plănuind să lupte pentru participarea în competițiile europene în următorii ani.

Rapid a ajutat la dezvoltarea brandului APS în România

Martin Machon nu a fost direct implicat în conducerea clubului, motiv pentru care, după ce Rapid a fost promovat în prima ligă, investitorul a decis să-și vândă acțiunile. Ambele părți au căzut de acord să nu comenteze termenii tranzacției. Așadar, clubul va rămâne pe mâinile românilor. Machon nu plănuiește, momentan, nicio investiție în industria sporturilor și vrea să se concentreze pe dezvoltarea APS România.

Dezvoltarea Rapid București de-a lungul ultimilor patru ani a fost o mare provocare, însă a susținut totodată și creșterea brandului APS România. Le dorim Rapidului și lui Victor mult noroc în această nouă etapă din istoria clubului și așteptăm cu nerăbdare să vedem echipa la cel mai înalt nivel al competițiilor europene”, a transmis Martin Machon, directorul executiv al APS Group.

EXCLUSIV. Victor Angelescu, cuvinte mari despre Adrian Mutu și Rareș Ilie

Urmăriți Playsport.ro și pe