Cine transmite la TV meciul CFR Cluj – AZ Alkmaar din Conference League

Gheorghiu Dan / 21.10.2021, 01:27
Cine transmite la TV meciul CFR Cluj – AZ Alkmaar din Conference League

CFR Cluj joacă în această seară al treilea meci din grupa de UEFA Conference League din care face parte și vizează prima victorie în competiție. Dan Petrescu a admis că echipa sa este de forma din anii trecuți din Europa.

CFR Cluj – AZ Alkmaar, în direct pe Pro X de la ora 22:00

Cu un singur punct câștigat în Grupa D a UEFA Conference League, CFR Cluj este ultima în Grupa D și are nevoie de punct sau de puncte pentru a rămâne în cărțile calificării. Echipa lui Dan Petrescu o înfruntă pe AZ Alkmaar, lider cu patru puncte după primele două etape.

CFR Cluj – AZ Alkmaar se joacă astăzi, de la ora 22:00, în direct pe Pro X. Același post de televiziune transmite tot astăzi, de la 19:45, unul dintre cele mai interesante meciuri ale serii de Conference League, cel dintre Lazio și Marseille.

Probleme la CFR Cluj

CFR o întâlnește pe Alkmaar într-un moment complicat al sezonului. Campioana a pierdut în weekend cu Rapid, scor 0-2, dar cel mai tare a deranjat evoluția echipei lui Petrescu, antrenor care i-a băgat în ședință pe jucătorii săi imediat după meci. În campionat, situația este încă una favorabilă: CFR este lider, cu un avans de șase puncte față de FCSB.

În Europa, lucrurile sunt mai complicate. Cu o înfrângere cu Alkmaar, pe care CFR o va întâlni din nou în Olanda peste două săptămâni, feroviarii rămân ultimii în grupă, iar cu un punct în trei etape este greu să mai spere la calificare.

Cine este AZ Alkmaar

AZ Alkmaar nu are sonoritatea celor de la Ajax, Feyenoord și PSV, însă este un club cu o bogată tradiție europeană. În 1981, a jucat finala Cupei UEFA, pierdută cu 0-1 în fața lui Ispwich Town, iar în ultimele 10 sezoane a avut nouă participări în competițiile continentale.

Antrenorul olandezilor este Pascal Jansen, cel care, anul trecut, la 47 de ani, o prelua pe AZ ca prima sa echipă de seniori, după ce a fost mulți ani tehnician la juniorii lui PSV. La sezonul său de debut, a terminat pe poziția a treia în Olanda, la un punct de locul al doilea, ocupat de PSV Eindhoven.

Căpitan de 15 milioane de euro

Cel mai bine cotat jucător al lui AZ Alkmaar este Owen Wijndal, un olandez în vârstă de doar 21 de ani. Acesta este deja căpitanul echipei, iar valoarea sa de piață este de 15 milioane de euro. Urmează doi jucători de opt milioane, Midtsjo și Karlsson, dar primul este accidentat și nu a făcut deplasarea la Cluj.