Cine transmite la TV meciul Liverpool – AC Milan, din faza grupelor Champions League

Gheorghiu Dan / 15.09.2021, 01:45
Cine transmite la TV meciul Liverpool – AC Milan, din faza grupelor Champions League

A doua seară de UEFA Champions League a sezonului aduce față în fața alte două nume uriașe ale fotbalului european. Liverpool și AC Milan se înfruntă pe un Anfield la capacitate maximă.

Liverpool – Milan, spectacol total în direct la TV, pe trei posturi din România

Liverpool și AC Milan se întâlnesc pentru prima dată într-o fază atât de joasă a unei competiții europene. Cele două cluburi gigantice ale Europei au un duel care s-a purtat mai mult de la distanță pentru o miză imensă: numărul de trofee câștigate în Cupa Campionilor Europeni sau în UEFA Champions League. Partida programată în aceeastă seară pe Anfield Road în grupele competiției începe la ora 22:00 și poate fi urmărită în direct pe Digi Sport 3, Telekom Sport 2, Look Sport+ și Look Sport 4K.

Liverpool și Milan au câștigat împreună 13 trofee supreme în fotbalul european. Englezii au șase, iar italienii șapte. În ciuda unor istorii extraordinare, cele două nu s-au întâlnit până acum în meciuri oficiale decât de două ori. Și numai în finala competiției.

În 2005 a fost celebra răsturnare de situație de la Istanbul, una dintre finalele memorabile ale UEFA Champions League. Milan a condus cu 3-0 la pauză, Liverpool a egalat până la finalul celor 90 de minute, a rezistat eroic în prelungiri și a câștigat trofeul la lovituri de departajare. Doi ani mai târziu, rossonerii și-a luat revanșa: s-au impus cu 2-1 și au cucerit ultimul lor trofeu.

Liverpool, din nou printre granzi

În ciuda succesului din 2005, Liverpool a fost în umbră mai bine de 30 de ani. Jurgen Klopp i-a readus pe „cormorani” printre forțele Angliei și ale Europei. Numit în 2015, neamțul a dus-o pe Liverpool într-o finală de Europa League în 2016, apoi într-una de Champions, în 2018, pierdută cu Real Madrid.

Anul următor, The Reds nu au mai ratat trofeul, după un ultim act cu Tottenham. În 2020 a venit și titlul în Premier League, așteptat 30 de ani, iar de atunci Liverpool a redevenit echipa respectată și temută de toată lumea.

Renașterea lui Milan

În schimb, pentru Milan ultimul deceniu a fost complicat. După titlul din 2011 și ultima calificare în grupele UEFA Champions League în 2014, „diavolul” s-a chinuit cu probleme financiare care nu i-au permis decât să fie o participantă oarecare în UEFA Champions League.

La începutul sezonului 2020-2021, AC Milan l-a readus în Italia pe Zlatan Ibrahimovic, când toată lumea credea că se va pensiona în SUA, acolo unde jucase doi ani la LA Galaxy. Cu suedezul motorul din teren și cu numirea lui Stefano Pioli pe banca tehnică, Milan a condus o bună parte din sezon campionatul, dar a terminat doar a doua, în spatele rivalei Inter.

Astăzi, rossonerii revin în UEFA Champions League, în meciul de pe Anfield, care nu este singurul al serii.

Iată programul complet și posturile care transmit meciurile de azi:

Beșiktaș – Borussia Dortmund ora 19:45 Digi Sport 1, Telekom Sport 2, Look Sport+

Sheriff Tiraspol – Șahtar Donețk ora 19:45 Digi Sport 2, Telekom Sport 3, Look Sport

Inter – Real Madrid ora 22:00 Digi Sport 1, Telekom Sport 1, Look Sport 3

Club Brugge – PSG ora 22:00 Digi Sport 2, Telekom Sport 4, Look Sport

Liverpool – AC Milan ora 22:00 Digi Sport 3, Telekom Sport 2, Look Sport+ / Look Sport 4K

Manchester City – Leipzig ora 22:00 Digi Sport 4, Telekom Sport 3, Look Sport 2