Ciprian Marica, atenţionat după declaraţiile dure: „Comisia de Disciplină s-ar putea să ia niște măsuri”

George Drafta 08.03.2023, 16:52
Ciprian Marica, atenţionat după declaraţiile dure: „Comisia de Disciplină s-ar putea să ia niște măsuri”

Fostul mare fotbalist, aflat în acţionariatul celor de la Farul Constanţa, a criticat în termeni duri arbitrajul românesc. Fiind de părere că unele dintre prestaţiile cavalerilor fluierului nu sunt chiar întâmplătoare.

Chiar dacă implementarea VAR-ului a fost de natură să dea speranţe că meciurile nu vor mai fi influenţate de erori ale fluieraşilor, lucrurile nu stau tocmai aşa.

Iar cu fiecare etapă care trece nemulţumirile cluburilor se înmulţesc în privinţa deciziilor luate la partidele din Superligă. Ultimul care a reacţionat a fost Ciprian Marica. „VAR-ul a ajuns un instrument de furt” a fost afirmaţia acestuia care i-a atras atenţia lui Marius Avram.

Marius Avram
Marius Avram

Avertisment pentru fostul fotbalist

Fostul arbitru consideră că Marica s-a grăbit atunci când a folosit astfel de termeni.

„Am văzut, e foarte supărat. Trebuie să fie și el un pic atent. Totuși, e un oficial al unui club, e un acționar și atunci s-ar putea Comisia de Disciplină să ia niște măsuri. Spunând «furt» și lucruri de genul acesta, până la urmă se expune și el unui risc. Eu, de obicei, evit să folosesc cuvintele astea.

Pentru că se întâmplă ceea ce am spus înainte să introducă sistemul VAR și anume că toată lumea îl aștepta ca și cum Dumnezeu coboară pe pământ și ne așteptăm să fie totul perfect. Eu am spus de atunci: nu o să fie perfect atât timp cât nu schimbi și pregătirea arbitrilor. Dacă lucrurile rămân la fel, nu vom scăpa de aceste greșeli”, a declarat Marius Avram, în emisiunea PlaySport Live.

Sistemul VAR nu a înlăturat complet erorile arbitrilor în Superligă
Sistemul VAR nu a înlăturat complet erorile arbitrilor în Superligă

Percepţii diferite

Acesta a vorbit şi despre felul în care şeful CCA, Kyros Vassaras, se raportează la nivelul valoric al arbitrilor români.

„Declaraţia lui Vassaras că arbitrajul românesc se află pe cele mai înalte culmi arată modul lui de gândire, cum vede el arbitrajul. Pentru el prioritarea numărul 1 sunt cupele europene, în timp ce prioritatea noastră numărul 1 este Liga 1. E foarte importantă asta cu cupele europene pentru arbitrii respectivi individual, dar echipele din Liga 1 sunt interesate ca ei să arbitreze bine aici în ţară”, a concluzionat expertul ProSport.

Reacţia campioanei

Şi una dintre rivalele la titlu ale Farului s-a poziţionat pe tema prestaţiei arbitrilor. Prin vocea unui fost central, conducerea CFR-ului şi-a exprimat mirarea în privinţa erorilor repetate chiar şi în condiţiile ajutorului VAR.

Cristi Balaj, președintele de la CFR Cluj / Foto: Captură Digi Sport
Cristi Balaj, președintele de la CFR Cluj / Foto: Captură Digi Sport

„Nu știu cum să mă mai exprim. Nu mai dorim greșeli de arbitraj și mi-e greu să le accept cât timp există sistem VAR. Pentru mine este o povară să vorbesc. Exclud o eventuala revenire a arbitrilor străini, pentru că știu ce s-a întâmplat. Eu am arbitrat în campionate în care au fost probleme și cei mai vehemenți au încercat să ajungă la mine, să mă influențeze”, a mărturisit Cristi Balaj pentru aceeaşi sursă.

Urmăriți Playsport.ro și pe