Ciprian Marica, reverență pentru omul momentului de la Farul: „Se vede calitatea. E peste ce există în Liga 1”. Exclusiv

Cosmin Olteanu 28.08.2023, 16:56
Ciprian Marica, reverență pentru omul momentului de la Farul: „Se vede calitatea. E peste ce există în Liga 1”. Exclusiv

Ciprian Marica, reverență pentru omul momentului de la Farul.

Farul s-a impus în fața Universității Craiova, 2-0, în etapa a 7-a din Superliga, grație golurilor marcate de Louis Munteanu, care a avut o evoluție de senzație.

Ciprian Marica, reverență pentru omul momentului de la Farul

Ciprian Marica, acționar la Farul, a avut numai cuvinte de laudă pentru Louis Munteanu, despre care spune că este un jucător peste nivelul Superligii.

„Se vede calitatea unui jucător, peste ce există în Liga 1. S-a antrenat puțin, nu a jucat, a fost o perioadă grea, dar se vede că are calitate și că e un jucător decisiv”, a declarat Ciprian Marica, în cadrul emisiunii PlaySport Review.

Louis Munteanu a revenit la Farul, în această vară, sub formă de împrumut, de la Fiorentina. În sezonul trecut, atacantul, în vârstă de 21 de ani, a evoluat tot sub formă de împrumut la echipa antrenată de Gică Hagi.

Ciprian Marica: „Hagi nu-i cere ce nu poate lui Budescu”

Totodată, Marica a vorbit despre ceea ce îi cere Gică Hagi, lui Constantin Budescu, să facă în teren.

„Budescu, la 100%. Are și o vârstă, nu e ușor să scapi de kilogramele în plus, dar oricum ar fi, el arată calitate. Mi-aduc aminte și de alți jucători, cum era si Ronaldo, care avea kilograme in plus, dar avea calitate și ceilalți jucau pentru el.

Acum e și stilul lui Gică care știe să-l folosească pe caltățile sale. Noi vrem ca Budescu să fie cel care e el, nu să facă altceva, să tragă la poartă, sa dea pase decisive, ceea ce știe el să facă. Hagi nu-i cere ce nu poate.

Nici lui Alibec nu-i place să joace cu spatele la poartă, nici lui Louis Munteanu nu-i place să joace 9 clasic. E greu să găsim soluții pentru echipa națională. Nu e 9 pur sânge”, a mai spus Ciprian Marica.

Ciprian Marica: „Nu e condiționat viitorul nostru de această calificare”

În încheiere, acționarul de la Farul a spus că viitorul formației de la malul mării nu depinde de calificarea în grupele Conference League.

„Un stimul financiar care să ne dea un imbold pentru a merge mai departe. Nu e condiționat viitorul nostru de această calificare”, a încheiat Ciprian Marica.

Joi, de la ora 19:00, Farul o va întâlni, în deplasare, pe HJK Helsinki, în returul play-off-ului Conference League. În manșa tur, Farul s-a impus cu scorul de 2-1.

Urmăriți Playsport.ro și pe