Ciprian Tătărușanu, o nouă evoluție bună în poarta Milanului. A luat a doua notă din echipă în Liga Campionilor

Radu Bordei 26.10.2022, 09:04
Ciprian Tătărușanu, o nouă evoluție bună în poarta Milanului. A luat a doua notă din echipă în Liga Campionilor

Fanii Milanului se temeau că apariția lui Ciprian Tătărușanu în poarta campioanei Italiei va conduce la rezultate mai slabe. Titularul Mike Maignan a suferit o accidentare gravă și ar putea lipsi tot anul. Românul de 36 de ani l-a înlocuit, însă, fără probleme, până în acest moment.

Ciprian Tătărușanu a fost din nou remarcat în poarta Milanului. Nota mare acordată de presă

Goalkeeperul român a contribuit la victoria clară a milanezilor, la Zagreb. Campioana Italiei este prinsă într-o luptă dură pentru calificarea în primăvara Ligii Campionilor, contra celor de la Salzburg. De aceea, un pas greșit în Croația s-ar fi putut dovedi fatal. Nu a fost, însă, cazul. Milan a dominat clar și a marcat 4 goluri. Cu toate acestea, nu doar atacul oaspeților a funcționat dar și portarul. Dinamo a avut destule șanse importante, iar Tătărușanu a fost nevoit să intervină în 6 momente importante și de fiecare dată a fost la înălțime. Portarul român a asigurat liniștea necesară pentru ca jucătorii de la mijloc și din ofensivă să își facă treaba.

Sandro Tonali a făcut un meci foarte bun, de aceea playmaker-ul italienilor a fost notat cu 9. Doar el a primit un calificativ mai mare decât Tătărușanu, notat cu 8,2. De partea cealaltă, portarul Livakovic și mijlocașul Misic au primit cele mai mari note din echipa lui Dinamo Zagreb, 7,3.

Jurnaliștii italieni au pus presiune pe Ciprian Tătărușanu. Ce scriau despre noua accidentare a lui Mike Maignan și despre românul de la AC Milan

Mike Maignan a revenit la antrenamente după o accidentare la gamba stângă, însă la prima degajare a suferit o nouă ruptură musculară în aceeași zonă. De aceea sunt șanse minime ca acesta să mai revină în 2022.

Jurnaliștii de la Tuttomercatoweb cred că această nouă accidentare a lui Mike Maignan poate să compromită sezonul lui AC Milan, deoarece, cred ei, fața echipei se schimbă radical atunci când românul este în teren.

Cel mai bun portar din campionatul Italiei și locul 25 în clasamentul pentru Balonul de Aur, Mike Maignan trebuia să aibă parte de o săptămână fericită. Dar ghinionul s-a abătut din nou asupra sa, puternicul portar francez suferind o nouă accidentare, care îl va ține departe de teren o perioadă lungă.

Ca înlocuitori, Milan se va baza din nou pe Tătărușanu și pe forța grupului de jucători de câmp; sintagma „înlocuitori” la plural este folosită intenționat, pentru că este obiectiv să afirmăm că Milanul cu Maignan este una, și cu portarul român alta, au notat jurnaliștii de la Tuttomercatoweb.

Urmăriți Playsport.ro și pe