”City ar trebui să fie anchetată pentru plata arbitrilor”. Scandal după ”finala” din Premier League

Ioan Valentin Oprea 27.04.2023, 13:29
”City ar trebui să fie anchetată pentru plata arbitrilor”. Scandal după ”finala” din Premier League

Manchester City s-a impus autoritar în finala pentru locul întâi din Premier League, cu Arsenal, scor 4-1. Fanii „tunarilor” au luat foc după eşecul de pe „Etihad Stadium” şi acuză maniera de arbitraj a brigăzii conduse de centralul Michael Oliver.

Suporterii lui Arsenal îl ceartă pe Michael Oliver că nu l-a trimis în tribună pe fundaşul „cetăţenilor” Ruben Dias. Jucătorul portughez a avut o intervenţie dură în prelungirile primei reprize, într-un duel cu Ben White. Chiar dacă era acoperit de regulamentul pentru a-l elimina pe Dias, Michael Oliver l-a iertat pe lusitan şi a scos din buzunar doar cartonaşul galben.

Manchester City ar trebui să fie anchetată pentru plata arbitrilor”, a tunat, pe reţelele de socializare, un suporter al echipei pregătite de tehnicianul Mikel Arteta.

„Hoţie pe faţă”, a răbufnit un alt fan al lui Arsenal. „Explicați-mi cum Dias îl lovește intenționat pe White cu crampoanele și nu ia roșu, iar Casemiro a luat când a făcut-o din greșeală”, e un alt comentariu apărut pe internet, după Manchester City-Arsenal.

Arteta recunoaşte superioritatea “cetăţenilor”

Arteta a fost fair-play şi a recunoscut că gazdele meritau să cucerească toate cele trei puncte puse în joc. Spaniolul de pe banca lui Arsenal crede că elevii lui Pep Guardiola au prins o zi magică, iar “tunarii” nu s-au ridicat la miza meciului.

Analiza e clară, echipa mai bună a câștigat meciul. Au fost probabil la nivelul lor maxim, mai ales în prima repriză, iar noi nu ne-am apropiat de potențialul pe care îl avem. Diferența a fost prea mare. Am jucat contra unei echipe excepționale, dar și noi suntem la rândul nostru o gruparea de excepție, însă astăzi nu ne-am prezentat la nivelul necesar.  Trebuie să acceptăm eșecul”, a declarat Arteta, la sfârşitul confruntării de pe “Etihad Stadium”.

Guardiola e tot mai optimist

Guardiola a fost, în schimb, numai un zâmbet în urma acestei victorii. Tehnicianul lui City priveşte cu optimism spre viitor, dar spune că elevii săi nu îşi permit niciun pas greşit pentru a păstra titlul pe “Etihad Stadium”.

E în mâinile noastre câștigarea campionatului. Mi-ar plăcea ca în cele două meciuri restante să luăm 6 puncte. Trebuie să le câștigăm. Următoarele 3 partide vor decide multe. Cel mai important e că destinul e în mâinile noastre. Dacă bătea Arsenal, lucrurile stăteau altfel”, a punctat Guardiola.

Urmăriți Playsport.ro și pe