Ciudățenia descoperită la transferul lui Erling Haaland. Oficialii lui Manchester City amână prezentarea

Olteanu Ștefan 09.06.2022, 15:26
Ciudățenia descoperită la transferul lui Erling Haaland. Oficialii lui Manchester City amână prezentarea

Transferul lui Erling Haaland (21 de ani) la Manchester City a fost oficializat la data de 10 mai, iar britanicii au dezvăluit abia acum de ce șefii clubului de pe Etihad Stadium amână prezentarea starului norvegian. A trecut fix o lună de la anunțul transferului, dar Haaland nu a apărut până acum în tricoul lui City.

Noi detalii despre transferul lui Erling Haaland la Manchester City. De ce amână „cetățenii” prezentarea jucătorului

Toți suporterii lui Manchester City așteaptă deja de o lună primele poze oficiale cu Erling Haaland în tricoul echipei lor, însă deși transferul a fost confirmat oficial, „cetățenii” amână prezentarea fotbalistului.

Manchester City poate confirma că a ajuns la un acord cu Borussia Dortmund pentru transferul atacantului Erling Haaland la Manchester City de la data de 1 iulie 2022”, se arăta în comunicatul emis de Manchester City pe 10 mai 2022.

La acel moment, Haaland încă nu pozase oficial în tricoul lui Manchester City și nici până în ziua de astăzi nu a făcut-o.

Publicația Manchester Evening susține că prezentarea starului norvegian nu a avut loc din două motive. În primul rând, din cauza faptului că șefii lui City vor vira suma de transfer Borussiei la data de 1 iulie, atunci când va intra în vigoare și noul contract al lui Haaland. Deși a transferul a fost oficializat, momentan tranzacția nu a fost parafată, susțin jurnaliștii britanici.

Un alt motiv pentru care Haaland nu a pozat în tricoul lui City este pentru că nu s-a hotărât cu privire la numărul pe care îl va purta pe Etihad. La fel ca în naționala Norvegiei, Haaland a avut la Borussia Dortmund tricoul cu numărul 9. Însă, la Manchester City acest echipament îi aparține lui Gabriel Jesus. Totuși, există posibiltiatea ca în următoarele săptămâni Jesus să plece de pe Etihad și astfel Haaland ar putea pune mâna pe tricoul respectiv.

De-a lungul carierei, Erling Haaland a mai purtat tricoul cu numărul 19, la Bryne, echipa care l-a lansat în fotbalul mare. În schimb, la Molde și Salzburg, formațiile pentru care a evoluat înainte de a merge la Dortmund, a purtat tricoul cu numărul 30.

La City, atât tricoul cu numărul 19, cât și cel cu numărul 30, sunt libere.

Pep Guardiola a dezvăluit ce îl așteaptă pe Haaland pe Etihad. „Vom încerca să îl ajutăm, dar avem nevoie să dea totul!”

Deși Haaland este un marcator pur sânge, cu 86 de goluri reușite în 89 de partide la Dortmund, Pep Guardiola spune că nu își va pune toate speranțiele doar în norvegian din sezonul viitor.

Nu am crezut niciodată că situația noastră defensivă depinde de fundașul central și nu am crezut niciodată că golurile pe care le marcăm depind de atacant. El a marcat multe goluri în cariera sa și vom încerca să îl ajutăm pe parcursul jocului, oferindu-i multe șanse de a marca.

Noi vrem să câștigăm meciuri, iar pentru acest lucru avem nevoie ca toată lumea să dea totul, să ajute în toate compartimentele. După ce va ajunge aici, cu calitatea pe care suntem siguri că o are, cu siguranță va face aceste lucruri”, declara Pep Guardiola, la scurt timp după oficializarea mutării lui Haaland.

Urmăriți Playsport.ro și pe