Clasamentul celor mai bune academii de fotbal din România! Dinamo, în cădere liberă, CSA Steaua București pe val

Ștefănescu Dragoș / 21.07.2021, 14:17
Clasamentul celor mai bune academii de fotbal din România! Dinamo, în cădere liberă, CSA Steaua București pe val

Clasamentul celor mai bune academii de fotbal din România! Dinamo, este în cădere liberă, CSA Steaua București pe val. Federația Română de Fotbal a publicat astăzi un top al academiilor de copii și juniori din România. Primele locuri ale ierarhiei sunt ocupate de Farul Constanța și FCSB. Clasarea academiei Dinamo pe locul 9 este dezamăgitoare, în timp academia CSA Steaua este într-o vizibilă creștere și a urcat pe locul 13.

Clasamentul celor mai bune academii de fotbal din România! Dinamo, în cădere liberă, CSA Steaua București pe val

Astăzi, Federația Română de Fotbal a publicat un top al academiilor de copii și juniori din România. Echipa care domină acest clasament este Farul Constanța al carei punctaj a crescut de la 93,42 la 96,11 puncte. FCSB este pe locul doi cu 90,25 puncte. Poziția a treia a topului este ocupată de AFK Csikszereda Miercurea Ciuc cu 86,70 puncte. Primele 10 locuri sunt completate de echipele Concordia Chiajna pe locul 4,  pe 5 FC Voluntari, CFR Cluj pe poziția 6, ACS Sport Team București pe locul 7, pe locul 8 Universitatea Craiova, Dinamo pe locul 9 și SSU Poli Timișoara pe poziția 10. De menționat este evoluția academiei de la CSA Steaua care a urcat pe poziția 13. Căderea academiei lui Dinamo este explicabilă având în vedere problemele pe care le are clubul din ”Ștefan cel Mare”.

Această ierarhie introdusă de FRF în anul 2019 are la bază mai multe criterii de clasificare. Astfel, procedura de evaluare acoperă șapte domenii foarte importante, care duc la performanță în fotbalul juvenil. Punctajul maxim este de 100 de puncte. Domeniile incluse în această clasificare sunt: strategie și filosofie (10,4%), echipe și jucători (12,6%), staff tehnic (19,7%), staff suport (7,1%), antrenamente și meciuri (9,6%), infrastructură și facilități (20,3%), rezultate (20,3%).

Primul after school de fotbal din România

Foștii internaționali Marius Niculae (40 de ani), Vasile Maftei (40) și Cătălin Munteanu (42), au lansat un proiect unic în peisajul fotbalului românesc. Proiectul lor se numește Advanced Performance Football (APF) și este prezentat ca fiind primul after school din fotbalul românesc.

Cu ocazia lansării noului proiect, cei trei foști jucători au susținut o conferință de presă la stadionul Dinamo. Aceștia au dorit să prezinte detaliile proiectului conceput de ei.

Este un proiect unic în România. Mai pe românește, meditație în fotbal, se lucrează suplimentar ceea ce nu se lucrează la școlile și academiile de fotbal, pentru că echipele au prea mulți jucători. În programul nostru vor fi grupe de 4 până la 6 jucători, noi le vom explica copiilor lucruri în funcție de pozițiile pe care am jucat. Îi vom antrena, le vom împărtăși din experiența noastră.

Eu voi lucra cu atacanții, Cătălin Munteanu cu mijlocașii, Vasile Maftei cu fundașii, vor veni și Răzvan Stanca și Florin Matache ca antrenori de portari. Se vor alătura programului și alte nume. Pe parte fizică, vine tatăl meu, care are o experiență foarte mare în acest domeniu”, a declarat Marius Niculae.