Colecționar de trofee, Cosmin Olăroiu a mai dat o lovitură în Emiratele Arabe Unite. Antrenorul român e de neoprit. FOTO

Robert Zanfir 23.10.2022, 17:06
Colecționar de trofee, Cosmin Olăroiu a mai dat o lovitură în Emiratele Arabe Unite. Antrenorul român e de neoprit. FOTO

Al Sharjah a câștigat Cupa Președintelui, după ce a trecut în finală de Al-Wahda, scor 1-0. Este primul trofeu pe care Cosmin Olăroiu (53 de ani) și-l trece în palmares cu actuala sa echipă.

Ajuns în noiembrie 2021 la cârma lui Al Sharjah, Cosmin Olăroiu a început sa facă ceea ce știe cel mai bine. Câștigă trofee. Fostul antrenor al lui FCSB și-a trecut în cont și Cupa Președintelui, în Emiratele Arabe Unite, după o finală disputată cu Al Wahda. Singurul gol al partidei a fost reușit de Paco Alcacer, spaniolul adus în această vară în Emirate.

Colecționar de trofee, Cosmin Olăroiu a mai dat o lovitură în Emiratele Arabe Unite

Al Sharjah nu are chiar debutul de sezon ideal în campionat. Tocmai a pierdut derby-ul cu Al Wasl, 0-1, după ce remizase spectaculos cu Florin Tănase și ai lui. A fost 3-3 cu Al Jazira.

Când vine vorba e finale, Olăroiu nu ezită. Și-a trecut în palmares primul trofeu cu actuala sa echipa. Cupa Președintelui din Emirate este și cel de-al 14-lea trofeu câștigat de român în Asia.

Trofeele câștigate de Cosmin Olăroiu în Asia:

Al Hilal (Arabia Saudită): un titlu și două Cupe ale Prințului;
Al Sadd (Qatar): o Cupă a Qatarului;|
Al Ain (Emirate): două titluri și o Supercupă;
Al Ahli (Emirate): două titluri, două Cupe, două Cupe ale Ligii Președintelui și o finală de Champions League Asia;
Jiangsu Suning (China): titlul;
Al Sharjah (Emirate): Cupa Președintelui.

Titlul (2006), Cupa României (2011) și Supercupa României (2007) sunt trofeele câștigate de Cosmin Olăroiu la cârma FCSB. Numele antrenorului este legat, însă, definitiv de semifinala dramatică jucată de echipa lui Gigi Becali în Cupa UEFA și pierdută în fața lui Middlesbrough, 3-4 la general.


Florin Tănase, despre viața la Abu Dhabi

Căpitanul de 27 de ani al FCSB ajuns în această vară la Al Jazira (Emiratele Arabe Unite). Florin Tănase a acordat un interviu în exclusivitate pentru Playsport despre cum este viața în Emirate.

„Am fost foarte curios la început să descopăr detaliile noii provocări. Eram bucuros pentru că e un drum nou și vreau să confirm. După ce am ajuns la echipă, mi-am dat seama cu adevărat ce club mare pentru Asia e Al Jazira. Și am rămas foarte încântat.

Chiar a fost o integrare rapidă. A contat mult că am fost primit cu multă căldură din partea coechipierilor și a oamenilor din club. Iar fiecare reușită a contat enorm, pentru că din aceste realizări a crescut și încrederea mea, și aprecierea lor. Am avut un impact foarte bun de la început.

(Suporterii sunt – n.r.) O surpriză foarte plăcută! Am jucat deja două meciuri acasă în campionat și m-au impresionat. La primul meci au pregătit chiar și un banner cu chipul meu, un gest care m-a surprins și care m-a bucurat mult”, a spus Florin Tănase pentru Playsport.

Urmăriți Playsport.ro și pe