Comisia de Disciplină a FRF amână decizia în cazul incidentelor de la meciul FC U Craiova 1948 – Rapid

Ștefănescu Dragoș 21.09.2022, 18:00
Comisia de Disciplină a FRF amână decizia în cazul incidentelor de la meciul FC U Craiova 1948 – Rapid

FC U Craiova 1948 și Rapid s-au înfruntat în etapa a zecea din Superliga. Oltenii s-au impus cu 1-0 după un joc extrem de tensionat. La finalul partidei au avut loc câteva incidente violente între jucătorii de la Rapid, fanii olteni și forțele de ordine. Faptele au intrat imediat în atenția Comisiei de Disciplină a FRF, dar decizia finală a fost amânată.

Comisia de Disciplină a FRF a amânat decizia în cazul incidentelor de la meciul FC U Craiova 1948 – Rapid

FC U Craiova 1948 și Rapid s-au înfruntat la Târgu Jiu în etapa a zecea din Superliga. Partida a fost marcată de multe tensiuni pe tot parcursul celor 90 de minute. Echipa olteană s-a impus cu scorul de 1-0.

Tensiunile din timpul meciului s-au mutat la final pe drumul spre vestiare. Totul a culminat când Cristi Săpunaru a intrat în conflict direct cu Ovidiu Mihăilescu, un fan oltean poreclit ”Poștașu”. Imediat ambele tabere s-au implicat în conflictul izbucnit. Totul a fost la un pas să degenereze într-o bătaie generală în care s-au implicat jandarmii, fanii olteni, fotbaliștii rapidiști și agenții de ordine.

Încidentele de la Târgu Jiu au ajuns la Comisia de Disciplină a FRF, însă o decizie finală nu a fost încă luată. Pe 14 septembrie, Comisia a decis că trebuiesc făcute mai multe audieri. În cursul zilei de miercuri s-a hotărât stabilirea termenelor pentru aceste audieri.

Totuși, Comisia de Disciplină a luat o decizie în cazul lui Alexandru Ioniță, jucător ce a fost eliminat în meciul de la Târgu Jiu. Acesta a primit o suspendare de două etape.

Jandarmeria l-a pedepsit dur pe ”Poștașu”. Fanul oltean a avut un conflict virulent cu Cristi Săpunaru

Jadarmeria a aplicat sancțiuni drastice în cazul conflictului dintre Ovidiu Mihăilescu, poreclit ”Poștașu”, și Cristi Săpunaru, petrecut la finalul meciului de la Târgu Jiu. Suporterul oltean a fost surprins pe imagini în timp ce avea un conflict verbal cu Săpunaru, iar apoi a încercat să îl scuipe pe căpitanul Rapidului. Pentru acest incident violent, ”Poștașu” a primit un an de interdicție pe stadioane.

După aflarea pedepsei, fanul oltean nu și-a putut ascunde surprinderea dar și indiganrea. Acesta consideră că Săpunaru trebuie și el pedepsit în aceeași manieră dură.

Sunt șocat, am primit hârtia de la Jandarmerie, nu știu ce să zic. Am fost penalizat că l-aș fi scuipat pe Săpunaru. OK, nu era nevoie de imagini, am făcut-o, dar nu se vede că și acest fotbalist, la fel ca și un coleg al lui au pornit acest scandal? Ei de ce nu sunt pedepsiți? Nu se vede că domnul Săpunaru scuipă și el? El ce mai caută pe un stadion?

Cum se face dreptate în România? Săpunaru a îmbrâncit un jandarm, era să se bată cu lumea la vestiare, scuipă suporterii, sunt curios să văd ce se întâmplă. Se va lua o măsură contra lui? a declarat ”Poștașu”, pentru Prosport.