Comparația făcută de Victor Ciutacu naște o polemică națională. Care e diferența între David Popovici și Cătălin Chirilă?

Gabriel-Alexandru Ioniță / 12.08.2022, 13:47
Comparația făcută de Victor Ciutacu naște o polemică națională. Care e diferența între David Popovici și Cătălin Chirilă?

Numele lui David Popovici este implicat, fără voia sportivului, într-un scandal care tinde să capete proporții în societatea din România. În urmă cu câteva zile, Cătălin Chirilă a câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de Canoe Sprint și Paracanoe, disputate în Canada.

David Popovici este considerat privilegiat față de alți sportivi cu performanțe similare

Cu toate acestea, sportivul de 24 de ani nu a fost întâmpinat de ministrul Tineretului și Sportului Eduard Novak la aeroport când s-a întors în țară, așa cum s-a întâmplat cu David Popovici după ce a făcut istorie la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta. De asemenea, premierul Nicolae Ciucă nu a anunțat, cel puțin până în prezent, că se va întâlni cu Chirilă și nici că acesta va fi premiat.

În acest context, mai multe persoane au ridicat în spațiul public problema existenței unei duble măsuri în ceea ce îi privește pe cei doi sportivi. Iar politicienii sunt acuzați că au dorit să se asocieze cu David Popovici doar pentru a câștiga capital politic și electoral.

Unul dintre acești oameni este jurnalistul Victor Ciutacu. El a avut un discurs extrem de dur la adresa lui Nicolae Ciucă și Eduard Novak în cadrul emisiunii pe care o moderează la România TV. Jurnalistul s-a întrebat retoric de ce nu merită și Cătălin Chirilă aceeași apreciere, inclusiv financiară, de care a avut parte David Popovici după Mondialele de natație din iunie.

Mesajul de revoltă transmis de jurnalistul Victor Ciutacu

„Domnilor, mai țineți minte iureșul cu netelevizarea și ulterior televizarea și recompensarea peformanței magnifice a lui David Popovici? Țin să vă anunț că acest sportiv, Cătălin Chirilă, a reușit o performnță cel puțin echivalentă cu a lui David Popovici, într-un sport la fel de olimpic.

Țin să vă anunț că pe Cătălin Chirilă nu l-a felicitat Ministrul Sportului, care era în concediu, acolo a fost un secretar de stat, nu am auzit de el, iar Cătălin Chirilă nu a primit niciun ban de la statul român. David Popovici a primit 200.000 de euro de pe o zi pe alta, din fondul de rezervă aflat la dispoziția premierului.

A secat fondul, domnul Ciucă? Domnul Ciucă a scris un mesaj pe Facebook în care l-a felicitat pe Cătălin Chirilă. Băiatul ăsta e mai prost, nu-l iubesc reziștii, nu-l iubesc influencerii, nu stă în Buucrești? Băiatul ăsta de ce nu merită, băi nesimțiților?

Este o performanță gigantică care nu s-a mai făcut de pe vremea lui Ivan Patzaichin! CSA Steaua, unde e legitimat, a recomandat un concediu… Primul ministru transpiră când citește și nu-i dă o parla chioară… N-am luat medalii de când cu lupii albi, de când eram eu adolescent… E o rușine, o vomă, iertați-mi revolta!”, a spus Victor Ciutacu.

CITEȘTE ȘI Primul record bătut de David Popovici la Roma. Nici nu a intrat bine în bazin, că i-a și cucerit pe italieni